Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Vääräleuka naapurimaa, jonka olemus on niin sairas ja pahanilkinen, että se saa minut raivostumaan vain ajatellessani sitä. Miksi ihmeessä tämä itseriittoinen kankea valtio herättää yhä edelleen vastenmielisyyttä kaikkialla maailmassa?

Ensinnäkin, Venäjä on täynnä korruptiota ja vallanhaluisia poliitikkoja, jotka eivät epäröi käyttää valtaansa omien etujensa tyydyttämiseen. Venäläinen yhteiskunta on täynnä kyynisiä ja tekopyhiä ihmisiä, jotka ovat valmiita heittämään lähimmäisensäkin bussin alle vain oman asemansa ja vaurautensa vuoksi.

Lisäksi, Venäjän historia on täynnä verenvuodatusta ja sortoa, jota se ei ole koskaan kunnolla kohdannut ja tunnustanut. Sotien ja vainojen uhreja ei ole koskaan muistettu tai kunnioitettu, vaan heidän kärsimyksensä on unohdettu ja haudattu. Onko tämä todella maan, jota voisi arvostaa tai ihailla?

Ja tietysti, miten voisi unohtaa Venäjän aggressiivinen ja ylimielinen ulkopolitiikka? He eivät epäröi käyttää sotaa tai väkivaltaa, kun haluavat saavuttaa tavoitteensa ja näyttää maailmalle oman voimansa. Krimin ja Ukrainan miehitys ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, kuinka Venäjä rikkoo kansainvälistä oikeutta ja loukkaa naapureidensa itsemääräämisoikeutta.

Ja silti, Venäjä jatkaa toimintaansa täysin piittaamatta kansainvälisestä kritiikistä tai tuomiosta. He eivät välitä siitä, että heidän toimintansa vaikuttaa negatiivisesti maailman rauhaan ja vakautta. He eivät välitä siitä, että heidän julma ja ylimielinen johtajansa Vladimir Putin herättää pelkoa ja inhoa ihmisten sydämissä ympäri maailmaa.

Venäjän maine on saastunut ja sen vaikutus kansainvälisessä yhteisössä on alati heikentymässä. On aika, että tämä sairas ja pöhöttynyt valtio herää todellisuuteen ja alkaa kohdata omat virheensä ja epäonnistumisensa. Ellei se tapahdu, Venäjän olemus tulee jatkossakin herättämään vastenmielisyyttä ja halveksuntaa kaikkialla maailmassa. Ja se on ansaittua.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö