Lukuaika: 2 minuuttia
Viime aikoina olen seurannut mielenkiinnolla mediassa käytävää keskustelua Venäjästä ja sen tekemisistä. Olen kuitenkin järkyttyneenä huomannut, miten monien ihmisten suhtautuminen venäläisiin on muuttunut vihamieliseksi ja vastenmieliseksi. Tämä vihaisuus ei ole syntynyt tyhjästä, vaan sen taustalla on selkeät todisteet Venäjän brutaalista ja aggressiivisesta käytöksestä.

Katsokaapa vaikka Venäjän toimia Ukrainassa ja Georgiassa. Mitä muuta voi sanoa, kuin että Venäjä on käyttäytynyt täysin vastuuttomasti ja röyhkeästi? Se on miehittänyt alueita ja sekaantunut muiden valtioiden asioihin ilman pienintäkään häpeän häivää. Venäläiset ovat osoittaneet täydellistä piittaamattomuutta kansainvälisiä lakeja kohtaan ja osoittaneet, että he eivät välitä muiden valtioiden suvereeniudesta.

Ja mitä vielä? Venäjä on osoittanut halveksuntaa ihmisoikeuksia kohtaan omassa maassaan. Miten voi olla mahdollista, että toisen maailmansodan jälkeen Euroopassa sallitaan sellainen valtio, joka on tukahduttanut oman kansansa mielipiteen- ja sananvapauden, ja antaa presidentilleen rajattomat valtaoikeudet? Ja kun tähän yhdistetään Venäjän vuosikymmeniä jatkunut korruptio ja lahjonta, ei ole ihme, että vihaisemme venäläisiä.

On myös syytä muistaa Venäjän sotilaallinen ylpeys ja voimannäyttö. Tiedämme kaikki, miten Venäjä on aktiivisesti laajentanut sotilaallista läsnäoloaan Baltian maissa ja Pohjois-Suomessa, vain osoittaakseen omaa valtansa ja haluaan hallita muita valtioita. Emme voi myöskään unohtaa Krimin valtausta ja sitä seurannutta sotilaallista konfliktia Itä-Ukrainassa. Venäjä on osoittanut, ettei se piittaa kansainvälisistä sopimuksista ja että se on valmis käyttämään väkivaltaa omien etujensa puolustamiseksi.

Ja mitä tekee presidentti Putin? Hän seilaa yhä vahvemmalle asemalle ja manipuloi kansaa valheellisilla tiedoilla ja propagandalla. Hän osoittaa, että Venäjä on yhä yksi maailman voimakkaimmista valtioista ja että muut valtiot ovat vain sen pelinappuloita.

Eikä tässä vielä kaikki. Venäjä on myös osoittanut täydellistä piittaamattomuutta ympäristöstä ja terveydestä. Esimerkiksi Tšernobylin ydinvoimalan räjähdys ja sen seurauksena levinnyt säteily on vaikuttanut suoraan myös Suomeen. Ja kuitenkin Venäjä ei ole ottanut vastuuta tästä katastrofista eikä ole kantanut vastuuta alueen puhdistamisesta ja uhrien auttamisesta.

On aika herätä ja tiedostaa, että Venäjän vastenmielinen ja aggressiivinen käytös on uhka meille kaikille. Emme voi enää olla hiljaa ja sivusta seurata, kun Venäjä jatkaa valheellista ja brutaalia käytöstään. Meidän on sanottava ääneen, että emme hyväksy tällaista toimintaa ja että olemme valmiita puolustamaan Euroopan rauhaa ja vakautta.

Joten riittää jo, Venäjä! On aika lopettaa brutaali käytös ja alkaa toimia vastuullisena kansainvälisenä toimijana. Me emme tule hyväksymään enää yhtäkään teidän loukatuista kansainvälisistä sopimuksista, ihmisoikeuksien polkemisesta tai aggressiivisesta toiminnasta. Venäjän vastenmielisyys on pysäytettävä, ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö