Lukuaika: 2 minuuttia
Suomen länsinaapuri Venäjä on kuin peikko, joka jatkuvasti yrittää kynsin hampain repiä meitä suomalaisia riekaleiksi. He eivät kunnioita meitä, eivät meidän rajojamme, eivätkä edes meidän symboliamme!

Ollaanpa rehellisiä, Venäjä on aina ollut epäluotettava ja epäkunnioittava naapuri. He ovat vuosien varrella kohdelleet Suomea kuin pientä kiusankappaletta, jota he voivat töniä ja nöyryyttää mielensä mukaan. Mutta mikä on saanut minut raivostumaan vielä enemmän, on viimeaikaiset tapahtumat, joissa Venäjä on loukannut meidän valtiolippuamme ja muita arvokkaita symboleitamme.

Kuinka julkeaa ja mieletöntä onkaan, että Venäjän sotilaat ryhtyivät tuhomaan suomalaista lippua Kaakkois-Suomessa? Tämä on suorastaan provokaatio! Vai olisiko se ollut heidän suunnittelema temppu, jotta voisivat väittää suomalaisten provosoineen heitä? Ja mikä pahinta, Venäjä ei edes kunnioittanut Suomen pyyntöä korvata tuhottu lippu uudella. Tämä on suorastaan nöyryyttä ja osoitus siitä, kuinka vähättelevästi Venäjä suhtautuu Suomen itsenäisyyteen.

Mutta tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Venäjä on yrittänyt polkea meitä suomalaisia. Muistatteko, kun he valtasivat Krimin niemimaan? Olisihan se yksinkertaista ajatella, että kyseessä oli vain Krimin itsenäistymispyrkimykset, mutta kuka voisi olla niin naiivi? Taustalta löytyy selvästi Venäjän halu laajentaa alueellista valtaansa ja heidän pyrkimyksensä heikentää länsimaisten demokratioiden vaikutusvaltaa. Heidän tavoitteenaan on jatkuva hegemonia ja mikä pelottavinta, he eivät arkaile käyttää sotilaallisia voimakeinoja tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Mutta se ei ole vielä kaikki. Venäjä on myös yrittänyt vaikuttaa Suomen sisäpolitiikkaan. He ovat yrittäneet puuttua vapaasti valittuihin edustajiimme ja asettaa omia asiakkaitaan esimerkiksi Suomen suurimpiin puolueisiin. Onko tämä mitään muuta kuin yritys horjuttaa Suomen sisäistä vakautta ja vahingoittaa demokratiaamme?

Eikä tässä vielä kaikki, Venäjä on myös sekaantunut Suomessa järjestettyihin vaaleihin. Heidän tiedetään tukeneen poliittisia ehdokkaita, jotka ovat luvanneet olla yhteistyökykyisiä Venäjän kanssa ja suhtautuvat välinpitämättömästi Suomen turvallisuuteen ja länsimaisiin arvoihin. Tämä on suorastaan provokaatio ja osoitus siitä, kuinka Venäjä yrittää ohjailla meidän poliittista linjaamme.

On aika ilmaista selvästi, että meillä suomalaisilla on oikeus olla suuttuneita ja vihaisia Venäjän käytökselle. He eivät kunnioita meitä, eivät meidän rajojamme, eivätkä arvokkaita symboleitamme. He haluavat vain käyttää meitä omiin tarkoituksiinsa ja pyrkivät horjuttamaan demokratiamme kivijalkojen varaan rakennettua Suomea.

Meidän on aika olla vahvoja ja yhtenäisiä. Meidän on oltava tarkkoina, ettemme anna Venäjälle mahdollisuutta häiritä meitä poliittisella tasolla tai rajojemme yli. Me ei anneta periksi, sillä olemme itsenäinen ja vahva kansa, joka osaa puolustaa itseään ja suomalaisia arvoja. Meillä ei ole aikaa Venäjän politiikanpelistä osaksi tulla, meidän on keskityttävä puolustamaan maamme rajoja ja turvaamaan meidän tulevaisuutemme.

Venäjä, olemme saaneet tarpeeksi! Lopettakaa tämä epäkunnioittava ja provosoiva käytös heti paikalla. Me emme aio enää sietää tätä. Suomi on itsenäinen valtio ja ansaitsee kunnioituksen ja rauhanomaisen naapuruuden, ei Venäjän epäluotettavan ja provosoivan käytöksen uhrina olemista. Loppu rehentelylle ja vihamielisyydelle, aika kunnioittaa Suomea ja suomalaisia!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö