Lukuaika: < 1 minuutti
V***u mikä kiukunpuuska tämä Venäjä herättääkään! Koko kylmän sodan jälkeinen aikakausi on ollut täynnä tätä vastenmielistä naapurimaata ja sen aggressiivista poliittista peliä. Mitä helvettiä he oikein luulevat olevansa?

Jo vuosikymmeniä Venäjä on pönkittänyt vihamielisiä suhteita länteen ja kiristyksellä yrittänyt saada tahtonsa läpi. Heidän sotilaallinen voimannäyttönsä ja provokaatiot eivät ole jättäneet ketään kylmäksi. Heidän uhkauksensa ja agenttitoimintansa eivät ole mitään uutta, mutta ne ovat yhä yhtä tuomittavia ja vastenmielisiä.

Eikä välinpitämättömyys lopu tähän. Venäjän sisäpolitiikka on täynnä korruptiota, sortoa ja ihmisoikeusloukkauksia. Oppositiojohtajia vangitaan ja medianvapautta suitsitaan niin, ettei rehellistä ja avointa keskustelua ja tiedonvälitystä pääse tapahtumaan. Heidän hallituksensa on täynnä vanhoja kommunisteja ja korruptoituneita oligarkkeja, jotka hamuavat vain lisää valtaa ja omaisuutta.

Ja kuinka ärsyttävää onkaan Venäjän jatkuva sekaantuminen muiden valtioiden asioihin. Ukrainan konflikti ja Krimin valtaus ovat vain viimeisin esimerkki Venäjän häikäilemättömyydestä ja alueellisen koskemattomuuden loukkaamisesta. Heidän yrityksensä vaikuttaa muiden maiden vaaleihin ja yhteiskunnallisiin asioihin on häpeällistä ja viheliäistä.

Ja sitten on vielä tämä nykypäivä, jossa Venäjä jatkuvasti yrittää heikentää läntisiä demokratioita ja levittää omaa propagandaa ja väärää tietoa. Heidän kykynsä kylvää epäluottamusta ja eripuraa on huolestuttava ja ärsyttävä. Heidän sotilaalliset harjoitukset lähellä läntisiä rajoja ovat provokatiivisia ja lisäävät jännitteitä maailmassa.

Ei ole ihme, että moni länsimaa on ottanut tiukemman linjan Venäjän suhteen. Venäjän navakka ja aggressiivinen politiikka ja hallinnon toimet eivät ansaitse muuta kuin tuomitsemisen ja vastustamisen. Vai mitä? Ei ole mitään syytä hyväksyä tällaista vastenmielistä ja tuhoisaa toimintaa.

Toivottavasti maailma herää ja tuomitsee Venäjän toimet ja asettaa heille kovat rangaistukset. Meidän on yksinkertaisesti pakko puolustaa omia arvojamme ja vapauksiamme tätä epäoikeudenmukaista ja vihamielistä naapurimaata vastaan. Emme voi vain tuijottaa hiljaa sivusta, kun Venäjä jatkaa käytöstään tällä tavalla. Tarvitaan yhteistyötä ja vahvempia vastatoimia, jotta saamme lopulta tämän suuren häpeäpilkun maailmankartalta pyyhittyä pois.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö