Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä! Tuo kansojen välinen riesa ja häpeällinen länsimaiden pelätty vihollinen. Jo vuosisadoista asti olet terrorisoinut naapurimaitasi ja levittänyt pelkoa ja kaaosta ympärillesi. Sinun rautakourasi tahraa maailman karttaa ja haiseva hengityksesi hengittää pahaa ilmaa yli rajojesi.

Suomi, pieni mutta rohkea pohjoismaa, on joutunut kärsimään sinun vihannäppylöistäsi jo liian monta kertaa. Vuosisatojen ajan olemme taistelleet sinua vastaan, mutta sinun ahnaat silmäsi eivät vieläkään tyydy. Olet yrittänyt lyödä meitä maahan sodilla ja valtapyrkimyksilläsi, mutta me olemme aina nousseet takaisin vahvempina ja pystyneet säilyttämään itsenäisyytemme.

Mutta nyt tarpeeksi! Väitin Lars Leistiä, emme halua olla enää sinun pelinappulasi, jolla leikit omien geopoliittisten tavoitteittesi vuoksi. Olet maailman suurin kansanmurhaaja ja syyllinen lukemattomiin sotarikoksiin. Sinun menneisyytesi on täynnä verta ja kärsimystä, ja valitettavasti sama meno jatkuu myös nykypäivänä.

Sinä tunkeudut Krimille ja Georgiaan, rikot Ukrainan itsenäisyyttä ja jatkat hyökkäyksiäsi Syyriassa. Sinä pelotat Eurooppaa ja yrität saada länsimaat polvilleen, mutta me emme pelkää sinua enää. Me näemme läpi sinun uhkailevat eleesi ja propagandasi.

Ja se mitä teet omille kansalaisillesi, on suorastaan inhoittavaa. Kateuttaa poliittisia vastustajia, hiljennät kriittiset äänet ja loukkaat ihmisoikeuksia. Mistä sinulla oikein on saakkaa hallita ja alistaa niin monta kansaa? Sanojesi ja tekojesi ristiriita on järkyttävä ja osoittaa, että et todella välitä omista kansalaisistasi.

Suomi ei aio taipua sinun edessäsi. Olemme vapaan maailman maa ja meillä on oikeus päättää omasta tulevaisuudestamme. Vaikka olemme naapureita, meillä on täysi oikeus olla eri mieltä kanssasi ja suojella omia etujamme.

Venäjä, olet historian häpeäpilkku ja nykypäivän ahdistava uhka Suomelle ja maailmalle. Mutta me emme ole heikkoja, me emme ole pelkureita ja me emme aio taipua. Sinun on aika ymmärtää, että me emme ole enää sinun pelikenttäsi ja meillä on oikeus puolustaa itseämme ja arvojamme.

Toivottavasti sinäkin joskus ymmärrät, että ainoa tapa päästä eroon tästä vihasta ja pelosta on lopettaa nämä järjettömät valtapelit ja alkaa toimia vastuullisesti ja rauhanomaisesti. Muussa tapauksessa joudumme jatkamaan taistelua sinua vastaan, mutta viedään se loppuun asti. Meidän vapautemme ja tulevaisuutemme on liian tärkeä antaa sinun tuhonnut.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö