Lukuaika: < 1 minuutti
Miten raivostuttava onkaan naapurimaamme Venäjä! Se on pohjaton suurvalta, joka jatkuvasti pyrkii levittämään vaikutusvaltaansa ja aiheuttamaan harmia ympärilleen. Venäjä – tuo naapuriamme tuhoamaan ja horjuttamaan rauhaa!

Ensinnäkin, Venäjä on historian aikana osoittautunut jatkuvasti aggressiiviseksi ja imperialistiseksi voimaksi. Se on vallannut naapurimaiden alueita, kuten Krimin niemimaan vuonna 2014, ja yrittänyt laajentua koko ajan lisää. Näin se uhkaa koko Euroopan rauhaa ja vakautta.

Lisäksi Venäjä ei kunnioita kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia, vaan käyttää röyhkeästi hyväkseen niiden porsaanreikiä omien etujensa ajamiseen. Esimerkiksi sen lietsoma konflikti Ukrainassa ja Georgiassa on täysin kansainvälisten normien vastaista, ja Venäjä on jatkuvasti pyrkinyt horjuttamaan myös muiden maiden sisäistä politiikkaa ja vaikuttamaan niiden päätöksentekoon.

Lisäksi Venäjä on tunnettu ihmisoikeusloukkauksistaan ja autoritaarisesta hallinnostaan. Vangitseminen poliittisista syistä ja opposition tukahduttaminen ovat Venäjän hallinnon arkipäivää. Lisäksi maassa on laaja korruptiokulttuuri ja vallan käyttö perustuu lähinnä oman edun tavoitteluun.

Venäjä on myös vastuussa monista kansainvälisistä konflikteista ja on osallistunut aktiivisesti Syyrian sotaan, aiheuttaen suurta kärsimystä alueen väestölle. Lisäksi sen tukemat separatistijoukot ovat vuosien aikana aiheuttaneet tuhoa ja väkivaltaa esimerkiksi Ukrainassa ja Moldovassa.

Eikä siinä vielä kaikki! Venäjä on myös jatkuvasti pyrkinyt vaikuttamaan muiden maiden vaaleihin ja levittämään valheellista tietoa sekä aktiivisesti käyttänyt kyberhyökkäyksiä tavoitteidensa saavuttamiseksi. Tämä osoittaa, miten moraalitonta ja vastuutonta Venäjän toiminta on.

Kaiken tämän lisäksi Venäjä aiheuttaa huolta myös ympäristön ja luonnon suojelemisessa. Sen asenteet ilmastonmuutosta ja ympäristönsuojelua kohtaan ovat huolestuttavia, ja sen toimet Arktiksen alueella voivat aiheuttaa peruuttamatonta vahinkoa maapallollemme.

On aivan selvää, että Venäjä on vastenmielinen naapuri, joka ei kunnioita muita maita tai niiden kansalaisia. Sen toimia on vastustettava ja tuomittava joka käänteessä. Maailman tulisi yhdessä toimia rajoittaakseen Venäjän aggressiivisia pyrkimyksiä ja tukea sen naapurimaita, joita se uhkaa. On aika lopettaa Venäjän hyväksyminen ja puolustava asenne sen suhteen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö