Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, sinä julma ja itsekäs peto, olet saavuttanut vastenmielisyyden huipun! Vuosikymmenet olet rikkonut kansainvälistä rauhaa ja levittänyt kauhua ja tuhoa ympärillesi. Sinun aggression ja välinpitämättömyytesi seurauksena tuhannet ihmiset ovat menettäneet henkensä, kodin ja toivonsa.

Sinä, Venäjä, olet pettänyt maailman luottamuksen kerta toisensa jälkeen. Valehtelusi ja manipulaatiosi ovat saaneet sinut näyttämään uhrieläimeltä, mutta totuus on, että olet armoton valloittaja ja tyranni. Et kunnioita kansojen itsemääräämisoikeutta, vaan haluat laajentaa valtaasi ja vaikutuspiiriäsi kaikin keinoin.

Ja mihin kaikkeen oletkaan syyllistynyt! Olet miehittänyt naapurimaitasi ja pyrkinyt liittämään ne osaksi omaa imperiumiasi. Olet tukahduttanut kansannousut ja sortanut vähemmistöjä. Olet käyttänyt valtaasi hyväksesi ja laittomasti vienyt kansojen luonnonvaroja itsellesi. Olet välinpitämätön ihmisoikeusloukkauksista ja siviilien kärsimyksestä.

Ja mitä olet vastineeksi saanut? Pakotelistoja, talouspakotteita ja kansainvälistä paheksuntaa. Mutta onko se muka yllätys? Sinä, Venäjä, olet itse rakentanut tämän vihollistesi verkoston ympärillesi. Olet ollut sokea omaa aggressiivista käytöstäsi kohtaan ja nyt olet saanut vastineeksi ansaitsemasi.

Ja vieläpä rohkenet syyttää muita, kuten länttä ja NATOa, omasta asemastasi. Syytät muita omista teoistasi ja sanot olevasi uhri. Mutta totuus on, että et ole uhri vaan syyllinen. Ja nyt kun olet saanut maistaa omaa myrkkyäsi, ruikuttaa kuin lapsi, jolle on annettu omaa lääkettään.

Vastentahokkaasti sinä, Venäjä, yrität saada muut maat kääntymään puolellesi ja yhtymään joukkioosi. Mutta viisaat ihmiset ja maat näkevät läpi valehtelusi ja manipulointisi. Et voi pyyhkiä pois vuosikymmenien pimeyttä ja julmuutta pelkällä hymyllä ja kauniilla sanoilla.

On aika herätä todellisuuteen, Venäjä. On aika lopettaa sotkeminen ja alkaa kunnioittaa muiden oikeuksia ja rajoja. On aika lopettaa uhriutuminen ja ryhtyä vastuulliseen toimintaan. Jos et kykene muuttumaan ja kunnioittamaan muita, sinun olisi parasta pysyä eristyksissä ja antaa muiden elää rauhassa.

Vai kuinka? Oletko valmis tekemään muutoksia vai jatkatko yhä vastenmielisyyden huipulla?

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö