Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Ah, tuo naapurimme naapuri. Tai pikemminkin sanoen häpeällinen, ärsyttävä ja inhottava naapuri. Sillä onko muuta maata, joka aiheuttaisi yhtä paljon närää ja raivoa ympäri maailman?

Ensinnäkin, mitä ihmettä Venäjä edes kuvittelee olevansa? Suurvalta, jonka pitäisi saada diktoida ja ottaa kontrolli kaikista naapurimaistaan? Vai voimakas auktoriteettimaa, joka käyttää valtaansa ja resurssejaan vain omaksi hyväkseen, unohtaen kokonaan kansainvälisen yhteistyön ja reilun pelin säännöt?

Mikäli Venäjän johto ei ole huomannut, maailma on muuttunut sen imperialistisista ja aggressiivisista tavoitteista huolimatta. Ihmiset ja valtiot haluavat yhteistyötä ja rauhaa, eivät lisää sotaa ja riitaa. Mutta ei, Venäjän on vain pakko jatkaa provosoimista, levittämistä ja uhkaamista.

Onko sekin jo unohtunut, mitä Venäjä teki Georgiassa vuonna 2008 tai Krimin niemimaalla vuonna 2014? Entä Syyrian tilanne, jossa Venäjä tukee sotarikoksia tekevää Assadia ja tappaa siviilejä ja lapsia pommituksillaan? Mitä järkeä? Tai ne lukuisat valehdellut ja manipuloidut vaalit, jotka eivät kanna kauas länsimaissa?

Ja sitten vielä se jatkuva demokratian ja ihmisoikeuksien polkeminen. Venäjä on pysynyt samassa kehitysvaiheessa vuosikymmeniä, kun muu maailma on mennyt eteenpäin. Sananvapaus ei siis kelpaa, vain oman mielipiteen julistaminen ja sensuuri on sallittua. Ketään ei saa kritisoida, mutta oman hallinnon toiminta on täysin oikeutettua.

Täytyy myös mainita Venäjän rosvojengit, jotka toimivat ja operoivat ympäri maailman. Kukaan ei ole turvassa näiltä rikollisilta, jotka saavat tukea ja suojelua Venäjän viranomaisilta. Eikä meidän tarvitse edes puhua korruptiosta ja rahanpesusta, sillä ne ovat vain arkipäiväistä toimintaa Venäjän viranomaisten keskuudessa.

Jospa Venäjä keskittyisi oman maan sisäisiin ongelmiin sen sijaan, että yrittäisi levittää valtaansa ja vaikutusvaltaansa muualle maailmaan. Talouskriisi, ympäristöongelmat ja väestön ikääntyminen kaipaisivat ehkä hieman enemmän huomiota kuin naapureiden provosoiminen ja kansainvälisen yhteistyön sabotoiminen.

Kaiken tämän perusteella on siis selvää, miksi Venäjän toiminta aiheuttaa närää ja vihaa ympäri maailman. Se ei ole suuri ja mahtava valtio, vaan pieni ja kateellinen pikkuveli, joka yrittää vain kuroa kiinni menetettyä valtaansa ja mahtiaan. Mutta tiedoksi Venäjälle, maailma ei pelota teitä enää, vaan inhoaa teitä ja haluaa, että muutitte omalle aikavyöhykkeellenne ja pysytte aivopessyine kansalaisinenne siellä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö