Lukuaika: < 1 minuutti
Viime vuosina Venäjä on näyttänyt todellisen naamionsa: likaiset ja petolliset kasvonsa. Se on jatkuvasti loukannut ja puuttunut muiden maiden asioihin, osoittaen täydellistä välinpitämättömyyttä kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia kohtaan.

Jo vuosikymmenien ajan Venäjä on käyttänyt rajatonta aggressiota ja väkivaltaa lähialueillaan, kuten esimerkiksi Tšetšeniassa, Georgian sodassa ja Ukrainan Krimin miehityksessä. Se on osoittanut halveksuntaa omia vähemmistöjään, kuten homoseksuaaleja ja kansallisia vähemmistöjä kohtaan, sortamalla ja syrjimällä heitä järjestelmällisesti.

Venäjän julmat toimet eivät rajoitu vain fyysiseen väkivaltaan, vaan myös informaatiosotaan. Se levittää valheellista propagandaa ja vääristelee totuutta tavoitteenaan manipuloida ja hallita kansaa. Uhreina ovat olleet muun muassa Ukrainan kriisiä ja Syyrian sotaa koskevien tapahtumien suhteen.

Mutta Venäjä ei tyydy vain kotikaupungin likaamiseen, vaan se pyrkii levittämään korruptiota ja vääryyttä myös kansainvälisesti. Se on puuttunut ja sekaantunut muiden maiden vaaleihin ja yhteiskunnallisiin asioihin, pyrkien vaikuttamaan niihin omien etujensa takia.

Ja mitä tekee kansainvälinen yhteisö tämän kaiken keskellä? Reaktiot ovat olleet alibimaisia ja tehottomia. He ovat sulkeneet silmänsä Venäjän rikollisilta toimilta ja hyväksyneet sen röyhkeän käytöksen. Mutta tarpeeksi on jo tarpeeksi! On aika kohdata Venäjä ja sen likaiset kasvot suorassa konfliktissa. On aika asettaa heidät vastuuseen teoistaan.

Venäjän aggressiivinen käytös on vaarassa synnyttää suuremman konfliktin ja tulevan sodan. On aika lopettaa sen hyväksikäyttö ja ymmärtää, että meillä on vastuu maailman turvallisuudesta ja vakauden ylläpitämisestä.

En voi enää kärsiä, kun Venäjä jatkaa röyhkeitä toimiaan maailmassa. On aika paljastaa sen todellinen luonne, sen todelliset kasvot: likaiset, petolliset ja aggressiiviset. On aika tuomita Venäjä ja sen rikolliset teot. On aika pysäyttää se juuri nyt ja tässä, ennen kuin on liian myöhäistä. Meidän on puolustettava kansainvälistä oikeutta ja demokratiaa, ja se alkaa tunnustamalla Venäjän todellinen luonne ja vastustamalla sitä vastaan äärimmäisellä raivolla.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö