Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Se on naapurimaamme, jota jotkut luulevat ystäväksi ja moni näkee vain kauniin Pietarin ja suklaantuoksuiset matkat Moskovaan. Mutta totuus on, että Venäjä on sairastuttava vitsaus, joka leviää yli rajojemme ja uhkaa koko Eurooppaa.

Venäjä. Se on maa, jonka valtaan vallanhimoinen Vladimir Putin on vajonnut. Vuosikausia hän on kietonut maan hallinnan oman känsänsä ympärille ja käyttänyt sitä oman edun tavoitteluun. Korruptio kukkii ja rikkaat rikastuvat, kun tavalliset kansalaiset kituuttavat köyhyydessä.

Mutta se ei ole vain sisäinen ongelma. Putinin Venäjä on myös vaaraksi ympäröiville maille. Krimin valtaus, naapurimaiden hyökkäilyt ja diplomaattisten suhteiden myrkyttäminen ovat vain muutamia esimerkkejä hänen aggressiivisesta politiikastaan. Mitä seuraavaksi? Onko Suomi seuraava Putinin reviirinpätkä?

Ja miksi me annamme tämän tapahtua? Miksi emme ota kantaa ja puolusta omia etujamme? Miksi emme näe Venäjän vaikutusta ja sen väkivaltaista otetta?

Tässä on vastaus: Venäjä onnistuu levittämään sairasta vaikutustaan, koska me suljemme silmämme ja meillä on naiivi usko siihen, että kaikki sujuu hyvin. Mutta ei mene kauan, kunnes huomaamme, että myös meidän maamme on sairastunut. Kun olemme havahtuneet, saattaa olla jo liian myöhäistä.

Venäjä ei ole ystävämme. Se on ovela ja petollinen vihollisemme, joka ei epäröi käyttää kaikkia keinoja saavuttaakseen tavoitteensa. Meidän on aika aloittaa vastarinta ja avata silmämme todellisuuteen. Meidän on tuomittava Venäjän valta, kamppailtava korruptiota vastaan ja vaadittava toimia sen aggressiivista politiikkaa vastaan.

Emme saa antaa Venäjän sairaiden vaikutusten levitä. Se on aika nostaa äänemme ja osoittaa, että emme hyväksy Putinin toimia. Emme tule alistumaan venäläiselle pelolle, vaan seisomme yhtenä rintamana Euroopan ja demokratian puolesta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö