Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Nimi, joka saa kylmänväreet kulkemaan pitkin selkäpiitä. Maa, jonka historia on täynnä konflikteja, sortoa ja murhetta. Maa, jota hallitsee diktaattorin elkein Putinin nimellä kulkeva peto. Maa, joka herättää vastenmielisyyttä ja huolta. Miksi meidän pitäisi edes sietää tällaista naapurimaata?

Alkuperäisessä Neuvostoliitossa vallitsi sama järjestelmä: teeskenneltiin vapaista vaaleista, mutta todellisuudessa kaikki valta oli yhden miehen käsissä. Putinin hallinto ei ole tuonut muutosta tähän, vaan se jatkaa samaa diktatuuria kuin aikaisemmatkin johtajat. Kansaa ei kuunnella, heidän ääntään ei kunnioiteta. Sen sijaan Putinin valta kasvaa jatkuvasti ja demokratia katoaa.

Mutta se ei ole ainoa syy Venäjän vastenmielisyyteen. Putinin hallinto tukee ja rohkaisee agressiivista ja sotaisaa toimintaa naapurimaissa, kuten Georgiassa ja Ukrainassa. Ihmisiä kuolee ja alueita viedään Venäjälle väkivalloin. Kuinka kukaan voi hyväksyä tällaisen toiminnan? Näitä kansainvälisiä lakeja ja ihmisoikeuksia rikkovia tekoja ei voida sivuuttaa tai sallia.

Lisäksi Venäjän hallinto harjoittaa järjestelmällistä sensuuria ja rajoittaa kansalaisten sananvapautta. Kriittinen journalismi on kiellettyä ja poliittiset vastustajat hiljennetään. Ihmiset pelkäävät avata suunsa ja ilmaista mielipiteitään, koska se voi johtaa väkivaltaan ja vainoon. Tämä on selkeää totalitarismia ja se herättää suurta huolta tulevasta.

Venäjän hallinto myös alistaa ja syrjii vähemmistöjä. Homoseksuaalisuus on kriminalisoitu ja vähemmistöjen oikeuksia rajoitetaan jatkuvasti. Tämä on täysin vastoin kansainvälistä ihmisoikeussopimusta ja ihmiskunnan arvoja. Mutta Putinin hallinto välittää vain omasta vallastaan, ei kansalaistensa hyvinvoinnista tai oikeuksista.

On siis selvää, miksi Venäjän hallinto herättää vastenmielisyyttä ja huolta. Sen toiminta on täysin moraalitonta ja takapajuista. Meillä ei ole mitään syytä sietää naapurissamme sijaitsevaa diktatuuria ja sen yltäkylläistä valtapeliä. Meidän on seisottava yhdessä ja vastustettava tätä nousevaa uhkaa. Emme saa antaa Venäjän järjestelmän levittää otettaan muihin maihin tai päästää sen rikkomaan kansainvälistä järjestystä.

Lopuksi haluan vain sanoa: Putinin hallinto, me emme hyväksy teitä emmekä tule koskaan hyväksymään. Me seisomme lujina ja yksimielisinä teitä vastaan, niin kauan kuin te jatkatte tämän sortavan järjestelmän ylläpitämistä. Venäjä, teidän pitäisi hävetä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö