Lukuaika: < 1 minuutti
On korkea aika tuoda esille Venäjän vastenmielisyys ja paljastaa naapurimaamme epäinhimilliset teot. Vuosien mittaan Venäjä on osoittanut kerta toisensa jälkeen olevansa vastuuton ja tunteeton valtio, joka haluaa vain omat etunsa ja vallan säilyttämisen muiden kustannuksella.

Ensinnäkin, emme voi unohtaa Venäjän aggression ja väkivallan käyttöä oman kansansa ja naapurimaidensa kansalaisia vastaan. Krimin laiton miehitys ja Ukrainan konflikti ovat vain jäävuoren huippu Venäjän brutaalista toiminnasta. Sotatoimien lisäksi Venäjä on tehnyt myös selkkauksia esimerkiksi Georgiassa ja Moldovassa sekä tukenut separatisteja muissa Itä-Euroopan maissa. Venäjän vihamielisyys naapureitaan kohtaan on ilmiselvää ja täysin epäinhimillistä.

Toiseksi, Venäjän ihmisoikeustilanne on järkyttävä. Kansalaisvapauksia ja sananvapautta rajoitetaan jatkuvasti, ja opposition jäsenet ja aktivistit joutuvat vainon kohteeksi. Venäjän vankiloissa kidutetaan ja ihmisoikeuksia loukataan säännöllisesti. Ei ole yllättävää, että Venäjä on rankattu yhdeksi maailman korruptoituneimmista maista, sillä vallanpitäjät eivät välitä kansan hyvinvoinnista vaan ovat vain ahneita omille eduilleen.

Kolmanneksi, Venäjän välinpitämättömyys ympäristöstä on hälyttävää. Esimerkiksi Baikalin järven alueella sijaitseva kaivosteollisuus on saastuttanut järvivettä ja aiheuttanut tuhoa ympäröivälle luonnolle. Venäjän sukellusveneiden ydinpäästöt ovat myös vakava uhka Itämeren alueelle ja sen asukkaille. Ei ole kohtuutonta väittää, että Venäjä ei välitä luonnonsuojelusta tai omien kansalaistensa hyvinvoinnista.

Lisäksi Venäjän hallinnon korruptoituneisuus ja vallan väärinkäyttö ovat pahentaneet maan taloudellista tilannetta ja johtaneet kansan köyhtymiseen. Venäjä on rikas maa, mutta suuri osa sen kansalaisista elää köyhyydessä ja ilman perustarpeiden tyydyttämistä. Vaikka Venäjän vallanpitäjien piireissä rikastutaan entisestään, kansa kärsii ja maksaa laskun.

Lopuksi haluan painottaa, että ei ole yliampuvaa sanoa, että Venäjän vastenmielisyys on saavuttanut huippunsa. On häpeällistä, että naapurimaamme voi toimia näin alhaisesti ja loukata ihmisoikeuksia ja kansainvälistä lakia miten haluaa, ilman minkäänlaista vastuuta. On aika tunnustaa ja tuomita Venäjän epäinhimilliset teot ja vaatia muutosta. Emme voi enää ummistaa silmiämme naapurimaamme pahuudelle. On aika puolustaa sitä, mikä on oikein ja ihmisiä, jotka kärsivät Venäjän vastenmielisyyden alla.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö