Lukuaika: 2 minuuttia
Venäläinen mauttomuus on yksi maailman suurimmista mysteereistä. Miksi ihmeessä yksi kansakunta voi olla niin täysin vailla tyyliä, makua ja hienostuneisuutta? Miksi Venäjä jatkuvasti aiheuttaa vastenmielisyyttä ja inhoa?

Ensinnäkin, on sanomattakin selvää, että Venäjä on täynnä kliseisiä ja korniutta. Heidän viikinkilookinsa, karvalakkivihellyksensä ja kalashnikovinsa eivät herätä kunnioitusta, vaan pikemminkin hilpeyttä. Onhan se toki ihailtavaa, että he ovat pysyneet uskollisina vuosisatoja vanhoille perinteilleen, mutta voisivatko he yrittää edes vähän päivittää imagoaan?

Toisekseen, miltä kuulostaa sanat “venäläinen design” tai “venäläinen muoti”? Ihan varmasti kuulostaa hirveältä ja siihen on hyvä syy. Venäläisen muodin ja designin taso on pysynyt lähes samana jo vuosikymmeniä – vaikka maailma ympärillä on muuttunut valtavasti. Heiltä puuttuu se luovuus ja innovatiivisuus, jota tarvitaan menestyksekkään muotibisneksen pyörittämiseen. Häh, mutta eihän siihen tarvitsekaan panostaa, kun heillä on öljyä ja rahaa? Rahalla voi ostaa kaiken paitsi tyylin ja hyvän maun.

Kolmanneksi, venäläinen kulttuuri on tunnettu myös vahvasta juomakulttuuristaan. Onhan se hienoa, että he osaavat juhlia ja nauttia elämästä, mutta miksi se aina pitää tehdä niin äänekkäästi ja rajusti? Eikö mieluummin voisi keskittyä nauttimaan laadukkaista juomista ja hyvästä seurasta ilman tarvetta käyttäytyä kuin villieläimet?

Ja sitten on tietenkin se poliittinen tilanne. Venäjä on jo vuosikymmeniä ollut koko maailman poliittinen kuumottelun aihe ja heidän aggressiivisuutensa ja arvaamattomuutensa ei herätä luottamusta tai sympatiaa. On helppo ymmärtää, miksi moni vierastaa kaikkea venäläistä ja haluaa pysyä mahdollisimman kaukana siitä.

Kaiken tämän lisäksi vielä venäläinen ruoka. Blinejä, muhennoksia, hapankaalia ja vodkaa – voi hyvänen aika, voiko mauttomampaa ruokaa olla? Ja kyllä, tiedän että maulla ja rakkaudella tehty borschkeitto voi olla joidenkin mielestä jopa herkullista, mutta en kyllä ymmärrä sitäkään. Missä ovat raikkaat salaattipöydät ja trendikkäät ravintolat Venäjällä?

Yhteenvetona voisin todeta, että venäläinen mauttomuus on yksinkertaisesti korostunut kaikilla elämän osa-alueilla. He ovat jumittuneet menneisyyteen ja eivät ole onnistuneet kehittymään tai uudistumaan. Siksi he herättävät usein vastenmielisyyttä ja pelkoa, eikä tämä ole yllättävää. Mutta toivottavasti hekin joskus tajuavat, että aika ja maailma muuttuu ja kaikki muutkin ovat jo edenneet eteenpäin, kun he ovat vielä paikallaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö