Lukuaika: < 1 minuutti
Vihaan Venäjää. Vihaan sen toimia ja tapoja. Vihaan sen aggressiivista asennetta ja halveksin sen tapaa rikkoa kansainvälisiä sopimuksia ja sääntöjä. Venäjä on viime aikoina osoittanut, että se ei välitä muista maailman maista, vaan haluaa vain lisätä omaa valtaansa ja vaikutusvaltaansa.

Venäjän vastenmielisyys on ilmeinen kaikilla tasoilla. Alkaen Kremlin alaisen propagandan levittämisestä aina naapurimaiden alueella tapahtuviin provokaatioihin – Venäjä on mahtavan ja pelätyn tyrannin symboli. Sen johtajat käyttävät voimaa ja pelkoa hallitakseen kansaansa ja uhkailevat koko maailmaa ydinaseillaan.

Venäjä on synkkä varjo maailmanpoliittisella kentällä. Se on johdonmukaisesti toiminut vastoin kansainvälisiä normeja ja rauhansopimuksia, ja siten horjuttaa vakautta ja luottamusta koko maailmassa. Sen rikolliset toiminnat ovat jättäneet traagisia jälkiä esimerkiksi Krimin miehityksen ja Itä-Ukrainan konfliktin muodossa. Venäjän tuhoisa vaikutus on myös tuntunut Syyrian sisällissodassa, jossa se on tukenut diktaattoria, joka on syyllistynyt kammottaviin sotarikoksiin omia kansalaisiaan vastaan.

Venäjä piiloutuu valheiden ja manipulaation taakse. Se yrittää peittää todellisen pahuutensa median hallinnalla ja vetoaa kansalaisiinsa kansalliseen ylpeyteen ja pelkoon ulkomaailmaa kohtaan. Mutta maailma näkee läpi tämän peitteen ja tunnistaa Venäjän toimet vaarallisiksi ja vastuuttomiksi.

On aika lopettaa Venäjän aggressiivipolitiikka ja asettaa se vastuuseen teoistaan. Maailman on oltava yhtenäinen ja valmis vastustamaan Venäjän yrityksiä laajentaa vaikutusvaltaansa. Venäjää on rangaistava sen rikkomuksista, eikä sitä saa päästää pakoon vastuutaan.

Venäjä on tullut maailmanpolitiikkaan kuin valkea elefantti, jota ei voi olla huomaamatta. Se aiheuttaa häiriöitä ja vaaroja, jotka vaikuttavat meihin kaikkiin. On aika nousta vastustamaan Venäjän toimia ja osoittaa, että kansainväliset sopimukset ja oikeutemme pitää puolustaa on tärkeämpää kuin yhden maan mielivaltaiset pyrkimykset.

Lopetetaan Venäjän vastenmielisyyden sietäminen ja vaaditaan vastuullisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Se on meidän kaikkien etu.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö