Lukuaika: < 1 minuutti

Tutkijat ovat löytäneet uuden tavan parantaa syöpäpotilaiden ennustetta käyttäen CRISPR-geenieditointiteknologiaa.

Tutkimusryhmä käytti CRISPRi-nimistä tekniikkaa, joka mahdollistaa geenien toiminnan tilapäisen sulkemisen. He huomasivat, että tällä tavalla voitiin vaimentaa tiettyjä geenejä syöpäsoluissa, mikä johti solujen hidastuneeseen kasvuun ja lisääntyneeseen herkkyyteen kemoterapialle.

Tutkimusryhmä testasi tekniikkaa koeputkessa ja hiirillä, ja havaittiin, että CRISPRi:n käyttö yhdessä kemoterapian kanssa johti parempaan hoitovasteeseen ja pidempään selviytymiseen hiirissä, joilla oli eturauhassyöpä.

Tämä löytö antaa toivoa uusista hoitomahdollisuuksista syöpäpotilaille ja voi auttaa parantamaan ennustetta vaikeasti hoidettavissa syöpämuodoissa. Tulevaisuudessa tätä tekniikkaa voidaan testata myös ihmisillä, mutta lisää tutkimusta tarvitaan ennen kuin se voidaan ottaa käyttöön kliinisessä hoitokäytännössä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö