Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


#Varautuminen #72h

28/02/2023

Varautuminen 72 tunnin ajaksi voi olla elintärkeää, kun joudutaan kohtaamaan hätätilanne, kuten luonnonkatastrofi tai sähkökatko. Tällaisissa tilanteissa on tärkeää olla valmistautunut mahdollisimman hyvin, jotta selviytyminen olisi helpompaa ja turvallisempaa. Tässä artikkelissa käydään läpi tärkeimmät varautumistoimet, joita kannattaa ottaa huomioon 72 tunnin varautumisessa.

Ennen varautumista

Ennen varautumista on tärkeää tietää, mitä riskejä oma asuinalue voi kohdata. On hyvä tutkia, millaisia hätätilanteita voi tapahtua ja miten niihin voi valmistautua. On myös tärkeää olla perillä siitä, missä lähimmät evakuointireitit ja turvalliset paikat sijaitsevat.

Tärkeimmät tarvikkeet

72 tunnin varautumisessa tärkeimpiä tarvikkeita ovat ruoka, vesi ja ensiaputarvikkeet. Tavoitteena on varmistaa, että kaikilla kotona olevilla ihmisillä on riittävästi juomavettä (noin 3 litraa päivässä henkilöä kohden) sekä ravintoa (esim. kuivamuonaa, säilykkeitä, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä jne.), joka ei vaadi valmistamista tai kylmäsäilytystä. Tarvikkeiden valmistelussa kannattaa huomioida myös erityisruokavaliot ja mahdolliset allergiat.

Ensimmäinen avuntarve voi olla loukkaantumisten tai sairastumisten hoitaminen, joten ensiaputarvikkeet ja lääkkeet ovat myös tärkeitä. Tärkeimpiä ensiapuvälineitä ovat sideharsoa, sidetaitoksia, laastareita, käsidesiä, lääkkeitä sekä käsikäyttöinen ensiapulaukku.

Lisäksi on tärkeää varmistaa, että kotona on tarvittavat varusteet, kuten taskulamppu, radio (paristokäyttöinen tai käsikäyttöinen), paristoja, kynttilöitä, tulitikkuja, makuupusseja tai peittoja, vaatteita ja jalkineita erilaisiin sääolosuhteisiin, hygieniatarvikkeita, käteistä rahaa ja tärkeitä dokumentteja.

Lue lisää: https://72tuntia.fi/


Avainsanat: