Lukuaika: < 1 minuutti

Ulkoministeriö myönsi useita kuukausia Venäjän vankeudessa viettäneelle ukrainalaiselle lääkärille Yuliia “Taira” #Paievska’lle International Women of Courage (#IWOC) -palkinnon.

https://kyivindependent.com/news-feed/ukrainian-paramedic-receives-state-department-women-of-courage-award


#InternationalWomenofCourage on vuosittainen palkinto, joka myönnetään naisille ympäri maailmaa, jotka ovat osoittaneet rohkeutta ja johtajuutta ihmisoikeuksien puolustamisessa, yhteisönsä hyväksi ja naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamisessa. Tämän palkinnon tarkoituksena on juhlistaa naisia, jotka ovat tehneet merkittäviä saavutuksia ihmisoikeuksien edistämiseksi ja osoittaneet poikkeuksellista rohkeutta omassa elämässään.

Ukraina on yksi maista, joka on antanut palkinnon voittajia useina vuosina. Monet näistä naisista ovat tehneet vaikutuksen paitsi #Ukraina’ssa, myös ympäri maailmaa.

Yksi Ukrainan Women of Courage -palkinnon voittajista on Nadiya #Savchenko, joka oli Ukrainan armeijan lentäjä. Hän joutui Venäjän vangiksi vuonna 2014 ja häntä syytettiin Venäjän federaation alueen #terrori-iskusta ja #murha’sta. Vaikka häntä kidnapattiin, vangittiin ja syytettiin #rikoksista, joita hän ei tehnyt, Savchenko ei koskaan menettänyt #rohkeuttaan tai #päättäväisyyttään. Hän jatkoi taisteluaan Ukrainan vapauden puolesta, joka päättyi hänen vapauttamiseensa vuonna 2016. Savchenko on esimerkki rohkeudesta ja johtajuudesta, ja hänen tarinansa on inspiroinut monia ihmisiä ympäri maailmaa.

Toinen merkittävä Women of Courage -voittaja Ukrainasta on Anna #Muzychuk, joka on kansainvälinen shakkiarvonnan mestari. Vuonna 2017 hän kieltäytyi pelaamasta maailmanmestaruuskilpailuissa Saudi-#Arabia’ssa, koska hän vastusti maan naisten oikeuksien rajoituksia. Muzychuk menetti mahdollisuutensa voittaa #maailmanmestaruus, mutta hän sai kunnioitusta ja ihailua ympäri maailmaa, koska hän osoitti rohkeutta puolustaa naisten oikeuksia.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Ukrainan Women of Courage -palkinnon voittajista. Nämä naiset ovat tehneet merkittäviä saavutuksia #ihmisoikeuksien edistämisessä ja ovat rohkaisseet muita tekemään samaa. He ovat esimerkkejä siitä, miten yksittäiset ihmiset voivat tehdä merkittäviä eroja #yhteiskunnassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö