2023/03/18

Lukusuositus: “Ensihoitajan raiskaama nainen oli työkaveri” https://www.ess.fi/art2413515

Lukusuositus: “Ensihoitajan raiskaama nainen oli työkaveri” https://www.ess.fi/art2413515




#Sananvapaus on yksi Suomen perustuslaillisista oikeuksista, joka on turvattu perustuslain 12 §:ssä. Suomen sananvapaus on maailmanlaajuisesti tunnustettu ja Suomi on sijoittunut useita kertoja kärkisijoille #ReportersWithoutBorders -järjestön maailmanlaajuisessa #lehdistönvapausindeksi’ssä.

Sananvapaus tarkoittaa sitä, että jokaisella kansalaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä vapaasti ja vailla pelkoa sortotoimenpiteistä. Sananvapauden puitteissa on kuitenkin tärkeää huomioida vastuu omista sanoistaan ja teoistaan. Sananvapaus ei oikeuta esimerkiksi #vihapuhe’eseen tai #kunnianloukkaus’kseen.

Suomessa on toki myös niitä, jotka käyttävät sananvapauttaan levittääkseen valheellista tietoa ja #Venäjä’n #disinformaatiota. Tällainen toiminta voi olla vakava uhka #demokratia’lle ja yhteiskunnalle. On kuitenkin tärkeää muistaa, että sananvapaus on kaikkien kansalaisten #perusoikeus ja sen rajoittaminen on vakava asia.

On myös huolestuttavaa, jos terveydelle vaarallisia väitteitä levitetään sananvapauden varjolla. Terveyteen liittyvien väitteiden tulee perustua tieteelliseen tutkimukseen ja faktapohjaiseen tietoon. Väärän tiedon levittäminen voi aiheuttaa vakavia #terveyshaittoja ja on siten vakava asia.

Suomi on yksi maailman demokraattisimmista maista ja sananvapaus on yksi sen kulmakivistä. Sananvapaus on tärkeä osa demokratiaa ja sen rajoittaminen tulisi aina perustella tarkoin.

On myös tärkeää muistaa, että sananvapaus ei ole vapaus #vastuu’sta. Sananvapauden käyttöön liittyy vastuu siitä, että omat sanat ja teot eivät vahingoita muita ihmisiä tai #yhteiskunta’a. Sananvapauden käyttöön liittyy siis aina vastuu ja sen käyttöön tulee suhtautua vakavasti.

#InjektioPiikki tulee aikanaan vastaamaan sanoistaan ja teoistaan.

Nyt InjektioPiikki on omien sanojensa mukaan lopettanut – uskoo ken tahtoo.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:01.58