11394 latausta vuorokaudessa
9644 artikkelia

Kevätpäivä oli vasta aluillaan ja Helsinki oli herännyt hiljalleen uuteen päivään. Aurinko pilkahteli taivaalla ja linnut visersivät iloisesti puissa. Kaupungin kaduilla käveli virkeitä ihmisiä, jotka olivat valmiita aloittamaan uuden päivän töissä tai opiskelussa. Yksi kaupungin kerrostaloista oli kuitenkin hiljainen ja rauhallinen verrattuna muuhun kaupungin hälinään.

Asukkaat olivat vasta heräilemässä ja aloittelemassa aamutouhujaan. Ei kuitenkaan kaikissa huoneistoissa, sillä yhdessä talon ylimmän kerroksen asunnossa oli jo vilinää ja hälinää. Nuori, tummatukkainen nainen oli kiireinen pukeutumassa ja pakkaamassa tavaroitaan reppuun. Hän oli lähdössä ulos ja hänen ovensa vieressä seisoi nuori mies, joka tuntui olevan hämillään ja huolissaan.

“Mihin sinä olet menossa tälläisellä kiireellä?” mies kysyi uteliaana, mutta myös hieman huolestuneena.

“Näytätkö sinä katsasta sisäpihalle ikkunasta, kiitos”, nainen vastasi ja jatkoi pukemistaan.

Mies ei tiennyt mitä oikein ajatella, mutta hän katsoi silti ikkunasta ulos ja hätkähti näkemäänsä. Sisäpihalla seisoi tumma hahmo, joka tuntui tarkkailevan talon asukkaita. Hän tunsi sydämensä jättävän muutaman lyönnin välistä ja kirosi samalla kun nainen valmistautui poistumaan asunnosta täysin valmiina ja pakattuna.

“Mitä sinä oikein ajattelet tekemällä jotain tälläistä?”, mies kysyi epätoivoisena.

“Mä en pysty enää elämään tällä tavalla, mä en kestä”, nainen vastasi hiljaa, mutta varmasti ja lähti sulkien oven peräänsä.

Mies oli täysin järkyttynyt eikä tiennyt mitä tehdä, mutta hän tiesi että hän ei voi vain antaa asian mennä niin sanotusti ohi korvien. Hän lähti seuraamaan naista kiireellä ulos kerrostalom talosta ja törmäsi sattumalta alakerrassa asuvaan ystäväänsä, joka näytti kiireissään olevan lähdössä johonkin.

“Muuttaako tuo nainen pois?” hän kysyi uteliaana, mutta hieman huolestuneena.

“En tiedä, mutta mä luulen että jotain vakavaa on tapahtunut”, mies vastasi ja jatkoi juoksemistaan ulos talon ovesta.

Yhdessä he lähtivät kulkemaan kohti sisäpihaa, sillä he halusivat saada selville mitä oli tapahtunut. He tajusivat nopeasti saapuessaan sisäpihalle, että todellinen kauhistuttava näky oli edessä. Naista seuraavana huoneistossa asuva vanhempi pariskunta oli riidellyt ja heidän riidan seurauksena mies oli aikonut hypätä talon katolta. Nainen oli huomannut tämän ja lähtenyt yrittämään estää häntä.

Pariskunta oli kuitenkin huutanut toisilleen niin kovaa, että kerrostalon muita asukkaita oli herännyt ja tulleet ulos katselemaan mitä tapahtui. He kaikki jäivät järkyttyneinä katsomaan tapahtumaa, joka oli hyvin lähellä heidän omaa kotiaan. Mies joka aikoi hypätä katolta oli otettu kiinni ja poliisit oli kutsuttu paikalle. Nainen joka yritti estää häntä, oli kuitenkin kauhistunut ja hänen ystävänsä soitti järkyttyneenä ambulanssin paikalle.

Mies, joka oli ensimmäisenä havainnut sisäpihalla olleen hahmon, seurasi järkyttyneenä tapahtumia ja tunsi suurta huolta ja surua sisimmässään. Hän ei tiennyt miten tästä eteenpäin elämä jatkuisi ja miten hän pystyisi auttamaan naista ja muita asukkaita selviämään tästä kauheasta kokemuksesta. Tuntui siltä, että kesäinen päivä oli muuttunut painajaiseksi.

Kaikki asunnon asukkaat kokoontuivat sisäpihalle odottamaan poliisien ja ambulanssin saapumista. He kaikki olivat järkyttyneitä ja hämmästyneitä siitä, kuinka nopeasti kaikki oli tapahtunut ja kuinka yksi kiireinen teko oli voinut johtaa näin vakaviin seurauksiin.

Lopulta poliisit ja ambulanssi saapuivat paikalle ja tilanne saatiin rauhoittumaan. Seuraavana päivänä kaupungissa alkoi levitä huhuja tapahtumasta ja kaikki olivat järkyttyneitä ja surullisia siitä, että jotain tällaista oli tapahtunut. Kaupungin asukkaat olivat yhtämieltä siitä, että jokainen pitäisi kiinnittää enemmän huomiota toistensa hyvinvointiin ja olla valppaana havaitsemaan mahdollisia merkkejä jostakin häiriötilanteesta.

Kerrostalo, jossa tapahtuma oli sattunut, oli hiljainen vielä usean viikon ajan. Asukkaat olivat järkyttyneitä ja yrittivät toipua tapahtuneesta. Myös nainen, joka oli lähtenyt asunnostaan niin kiireellä, oli palannut takaisin ja asettunut taas aloilleen. Hän oli kertonut poliiseille koko tapahtuneen kulun ja kertoi, että hänellä oli aiemmin ollut ystävällinen suhde vanhempaan pariskuntaan, mutta hän ei tiennyt että heillä oli riitaa ja vaikeuksia.

Tapahtunut herätti kaupungin asukkaissa paljon keskustelua ja huolta toisistaan. Se muistutti, että jokainen tarvitsee joskus tukea ja apua ja että ystävällisyys ja välittäminen ovat tärkeitä asioita yhteiskunnassamme.

Tämä jännitysnäytelmä kerrostalon katolla oli opettavainen kokemus ja varmasti jätti pysyvän vaikutuksen kaikkiin sen todistaneisiin. Tapahtumasta on jo jonkin aikaa, mutta se on jättänyt jälkensä kaupungin asukkaisiin ja toivottavasti se muistuttaa heitä tärkeistä arvoista, kuten ystävällisyydestä, välittämisestä ja tuesta lähimmäisilleen.


Satunnainen:


Vastaavia: