Lukuaika: < 1 minuutti

Kuva: Sakari Piippo / Yle

#Suojelupoliisi julkaisi torstaina viime vuotta 2022 käsittelevän #vuosikirja’nsa. Sen teemana on #Venäjä.

Suomen Suojelupoliisi (Supo) julkaisi vuosikirjansa torstaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa, ja yksi hätkähdyttävimmistä uutisista koski Venäjän tiedusteluaseman koon puolittumista Suomessa. Supon päällikkö Antti Pelttari kertoi tilaisuudessa, että Supo on tehnyt vuoden 2022 aikana toimia, joiden seurauksena Venäjän tiedusteluaseman toiminta Suomessa on merkittävästi heikentynyt.

Pelttari kertoi, että Supon aloitteesta on tehty useita tiedustelu-upseerien karkotuksia ja viisumien epäämisiä, mikä on johtanut Venäjän tiedustelupalvelun resurssien merkittävään vähenemiseen Suomessa. Tämä on erittäin tärkeä uutinen, sillä Venäjän tiedustelupalvelu on ollut pitkään yksi Suomen suurimmista turvallisuusuhista.

Supon vuosikirja kertoo myös muista turvallisuusuhista, joita Suomessa on viime aikoina havaittu. Näitä ovat muun muassa ulkomaisten tiedusteluorganisaatioiden toiminta Suomessa, kansainvälinen terrorismi ja ääriliikkeiden aktiviteetit. Supon mukaan näiden uhkien torjuminen edellyttää yhteistyötä eri viranomaisten välillä ja kansainvälistä yhteistyötä muiden maiden turvallisuuspalveluiden kanssa.

Supon vuosikirja antaa arvokasta tietoa Suomen turvallisuustilanteesta ja viranomaisten toiminnasta sen turvaamiseksi. Vaikka tilanne on haasteellinen, Suomen turvallisuusviranomaiset ovat osoittaneet olevansa valmiita puolustamaan maan turvallisuutta kaikin keinoin.

Vuosikirjaan sisältyy myös päivitetty #terrorismi’n #UhkaArvio. Tilaisuudessa puhuvat Suojelupoliisin päällikkö #AnttiPelttari ja erikoistutkija #PetteriLalu.

https://areena.yle.fi/1-65455893

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö