10142 latausta vuorokaudessa
9023 artikkelia

2023/04/16

#Olkiluoto3 -ydinvoimalan myöhästymisestä on puhuttu jo vuosia, mutta nyt se on viimein valmistunut ja aloittanut säännöllisen #sähköntuotannon. Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan professori #PeterLund’in mukaan tämä tuo lisää varmuutta Suomen #sähköjärjestelmään ja laskee jonkin verran #sähkö’n hintaa.

#OL3:n myöhästyminen on aiheuttanut Suomelle poikkeuksellisen suuren sähkövajeen. Ennen vuonna 2021 alkanutta #energiakriisi’ä jopa 20 prosenttia Suomen sähköstä tuotiin muualta. Lundin mukaan Suomen #sähkövaje on Euroopan mittakaavassa yksi korkeimmista.

Olkiluoto 3:n valmistuminen tarkoittaa sitä, että Suomi on jälleen lähempänä tavoitettaan olla #omavarainen sähköntuotannossa. Uuden #ydinvoimala’n säännöllinen #sähköntuotanto kattaa noin 14 prosenttia Suomen sähköntarpeesta. Tämä on merkittävä askel kohti Suomen #energiaomavaraisuus’tta.

Suomen #SähkönHinta on ollut korkea viime aikoina energiakriisin ja sähkövajeen vuoksi. Lundin mukaan Olkiluoto 3:n käyttöönotto laskee jonkin verran sähkön hintaa, mikä on tervetullut uutinen suomalaisille kuluttajille.

Olkiluoto 3 on ollut pitkään rakenteilla ja sen valmistuminen on ollut ympäristöaktivistien vastustuksen kohteena. Silti sen käyttöönotto on merkittävä tapahtuma Suomen #energiapolitiikassa, sillä se tuo mukanaan lisää varmuutta ja turvaa Suomen sähköhuoltoon.


Satunnainen:


Vastaavia: