Etusivu > #Olkiluoto3 #OL3 käynnistyi jo nyt sunnuntaina seuraavaksi 60 vuodeksi tuottamaan #Suomeen #sähkö’ä – #ydinvoima on puhdas siirtymä #vihreä’än #energia’an

2023/04/16 02:04

Lukuaika: < 1 minuutti

#Suomessa on otettu historiallinen askel kohti kestävämpää #tulevaisuutta, kun #TeollisuudenVoima (#TVO) aloitti säännöllisen sähköntuotannon #Olkiluoto3 -ydinvoimalaitoksessaan. Alun perin aloitusta suunniteltiin maanantaiksi, mutta TVO ilmoitti lauantaina aikaistavansa suunnitelmiaan päivällä.

TVO:n mukaan Olkiluoto 3 tulee tuottamaan sähköä vähintään seuraavat 60 vuotta noin 1 600 megawatin teholla. Tuotantojohtaja #MarjoMustonen on ylpeä projektin ammattilaisista ja hehkuttaa #OL3:n hyödyttävän suomalaista yhteiskuntaa.

TVO:n tiedotteessa todetaan, että Olkiluoto 3:n tuotanto vakauttaa #sähkö’n hintaa ja on tärkeä osa Suomen #Vihreä’ä #Siirtymä’ä. #Yhteiskunnan sähköistyminen jatkuu ja ympäristöystävällinen sähköntuotanto on yksi Suomen tärkeimmistä valttikorteista, sanoo toimitusjohtaja #JarmoTanhua.

OL3 on merkittävä askel kohti kestävämpää energiajärjestelmää Suomessa. Vaikka #ydinvoimala’t jakavat mielipiteitä, ne ovat osa monien maiden #energiajärjestelmä’ä ja voivat tarjota merkittävää apua ilmastonmuutoksen torjunnassa. Olkiluoto 3:n #ympäristöystävällinen #sähköntuotanto on tärkeä askel kohti Suomen tavoitetta olla #hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Onnittelen TVO:n projektitiimiä ja kaikkia OL3:n kehittämiseen ja käyttöönottoon osallistuneita henkilöitä historiallisesta saavutuksesta. Toivon, että OL3:n käyttöönotto edistää kestävää kehitystä Suomessa ja antaa esimerkkiä muille maille, jotka pyrkivät vähentämään #kasvihuonekaasupäästö’jä ja siirtymään kohti kestävämpää tulevaisuutta.