10182 latausta vuorokaudessa   9166 artikkelia

2023/04/16

Venäjällä otetaan pian käyttöön elektroniset #värväyskutsu’t, mikä herättää huolta siitä, että miesten on vaikeampi välttää armeijaan joutumista. Viime viikolla Venäjän #duuma ilmoitti lähes yksimielisesti tukevansa uutta lainsäädäntöä asiasta, ja presidentti Vladimir #Putin allekirjoitti sen perjantaina.

Uusi #lainsäädäntö merkitsee sitä, että Venäjän armeijan #rekrytointiprosessi tulee olemaan entistä automatisoidumpi ja tehokkaampi. Elektronisten värväyskutsujen ansiosta #armeija voi lähettää kutsuja nopeammin ja helpommin, ja samalla se voi myös valvoa, ketkä vastaavat kutsuihin ja ketkä eivät.

Venäjän duuman nopea toiminta herättää kuitenkin huolta siitä, että maassa saattaa olla odotettavissa uusi #liikekannallepano. #Kremlin tiedottaja #DmitriPeskov on väittänyt, että uutta rekrytointiaaltoa #Ukraina’n #sota’an ei ole tulossa. Kuitenkin verkkolehti #Meduza on nostanut esiin sen, että Venäjän johto on valehdellut mobilisoinnista monta kertaa aiemminkin.

Esimerkiksi Ukrainan sodan alussa Putin lupasi, että ainoastaan #ammattisotilaat osallistuvat sotaan, mutta pian selvisi, että rintamalla oli myös #varusmiehiä. Tämä herättää huolta siitä, että uusi #lainsäädäntö saattaa johtaa siihen, että Venäjän armeija voi nopeasti mobilisoida lisää sotilaita, jos tilanne sitä vaatii.

#Reutersin mukaan värväyskirjeen sivuuttaminen johtaa siihen, että henkilö etsintäkuulutetaan seitsemän päivän kuluttua. Venäjältä poistuminen kielletään, ja varat jäädytetään. Tämä merkitsee sitä, että miesten on vaikeampi välttää armeijaan joutumista, jos he eivät halua palvella maansa #armeija’ssa.

Venäjän uusi lainsäädäntö herättää huolta siitä, että maan johto valmistelee uutta liikekannallepanoa. Tämä herättää myös huolta siitä, että Venäjän armeija voi nopeasti mobilisoida lisää sotilaita, jos tilanne sitä vaatii. On kuitenkin vielä epäselvää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ja miten Venäjän armeijan uusi rekrytointiprosessi tulee vaikuttamaan maan poliittiseen tilanteeseen.


Satunnainen:


Vastaavia: