10144 latausta vuorokaudessa   9113 artikkelia

2023/04/26

Kansallinen #veteraanipäivä on Suomessa vietettävä #juhlapäivä, joka on omistettu kaikille maan #puolustuksessa palvelleille #sotaveteraaneille. Tämän päivän merkitys on edelleen vahvistunut, kun kansainvälinen toiminta on niin vilkasta, toteaa jatkosodassa ja Lapin #sodassa palvellut sekä aktiivisesti mukana #veteraanitoiminnassa ollut #kadetti’kunnan vanhin, #majuri Olli Vuorio.

Kansallinen veteraanipäivä on ollut Suomessa vuodesta 1987 lähtien vietettävä juhlapäivä, jonka tarkoituksena on kunnioittaa kaikkia niitä henkilöitä, jotka ovat osallistuneet Suomen puolustukseen ja sen kehittämiseen. Suomessa veteraanit ovat olleet arvossaan jo pitkään, mutta veteraanipäivän juhlistaminen on ollut merkittävä tapa vahvistaa veteraanien asemaa yhteiskunnassa.

Majuri Olli Vuorio muistuttaa, että vaikka kansainvälinen toiminta on vilkasta, veteraanien merkitys ei ole vähenemässä Suomessa. Päinvastoin, veteraanien merkitys on kasvanut kansainvälisesti ja Suomessa veteraanien rooli on edelleen tärkeä. #Veteraanit ovat tärkeitä paitsi kansallisen historian säilyttäjinä myös nykyisen ja tulevan #puolustuspolitiikan kehittäjinä.

Veteraanien merkitys korostuu erityisesti nyt, kun #Suomi on ollut mukana kansainvälisessä #kriisinhallintatoiminnassa, kuten #Afganistan’issa ja #Libanon’issa. Suomalaiset #sotilaat ovat osallistuneet myös YK:n #rauhanturvaoperaatio’ihin eri puolilla maailmaa. Tässä yhteydessä veteraanien kokemukset ja asiantuntemus ovat erityisen tärkeitä.

Majuri Vuorio korostaa myös veteraanien merkitystä nuoremmille sukupolville. Veteraanit ovat eläviä muistoja menneestä ajasta ja heillä on paljon tarinoita kerrottavana. Nuoret sukupolvet saavat veteraaneilta arvokasta opetusta kansallisen historian ja perinteiden merkityksestä sekä yhteiskunnallisen osallistumisen tärkeydestä.

Kansallinen veteraanipäivä on tärkeä päivä Suomessa, joka kunnioittaa ja muistelee kaikkia niitä henkilöitä, jotka ovat antaneet panoksensa Suomen puolustukseen. Tämän päivän merkitys on edelleen kasvava, kun kansainvälinen toiminta on niin vilkasta.


Satunnainen:


Vastaavia: