10182 latausta vuorokaudessa   9149 artikkelia

2023/05/04

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskiy vierailee Alankomaissa torstaina, jossa hän pitää puheen ja tapaa pääministeri Mark Rutten ja parlamentin jäseniä, ilmoitti Alankomaiden hallitus.

Alankomaiden ulkoministeriö ilmoitti, että Zelenskiy aikoo pitää puheen otsikolla “Ei rauhaa ilman oikeutta Ukrainalle”.

Turvallisuussyistä hallituksen edustajat kieltäytyivät antamasta lisätietoja Zelenskiyn vierailusta, joka on hänen ensimmäinen vierailunsa maassa. Ukrainan johtaja on vieraillut useissa ulkomaisissa pääkaupungeissa, mukaan lukien Lontoo, Pariisi ja Washington D.C. Venäjän hyökkäyksen jälkeen vuonna 2022. Alankomaalainen uutistoimisto ANP kertoi, että Zelenskiy saapui Alankomaihin lentokoneella keskiviikkona myöhään vierailtuaan Suomessa.

Alankomaat on ollut vahva tukija Ukrainalle, ja Rutte ilmoitti helmikuussa, ettei hän sulje pois minkäänlaista sotilaallista tukea Kiovalle, jos se ei aiheuta NATO:n konfliktia Venäjän kanssa.

Maa on koti Kansainväliselle Rikostuomioistuimelle (ICC), joka antoi maaliskuussa pidätysmääräyksen Venäjän presidentti Vladimir Putin’ille.

Venäjä, joka ei ole ICC:n jäsen ja hylkää sen toimivallan, kiistää syyllistyneensä julmuuksiin sodassaan Ukrainan kanssa, jota se kutsuu “erikoisoperaatioksi”.

Lähde: Reuters


Satunnainen:


Vastaavia: