12535 latausta vuorokaudessa
10118 artikkelia

Suomalainen desantti Johan Bäckman on aiemmin tullut tunnetuksi Venäjän propagandan levittäjänä verkossa. Nyt hän on ilmoittanut lähtevänsä eduskuntavaaleihin #AnoTurtiaisen johtaman #VKK-puolueen listoilta.

#Bäckman on toiminut Venäjän intressien edistäjänä jo vuosien ajan ja hänen toimintansa on herättänyt paljon kritiikkiä Suomessa. Hänen propagandansa on kohdistunut erityisesti Suomen ja Venäjän suhteisiin sekä Ukrainan sodan selittelyyn Venäjän kannalta suotuisalla tavalla.

Bäckman on myös toiminut aktiivisesti “ihmisoikeusasioissa”, mutta hänen toimintatapansa on herättänyt kysymyksiä. Esimerkiksi allekirjoittaja on todennut, että Bäckmanin “ihmisoikeustyö” on osittain poliittisesti motivoitunutta ja sisältää propagandistisia piirteitä.

Bäckmanin siirtyminen poliittiseen toimintaan VKK-puolueen riveissä herättää kysymyksiä siitä, mihin suuntaan puolue pyrkii ja millaisia vaikutuksia sen toiminnalla voi olla Suomen poliittiseen ilmapiiriin.

VKK-puolueen johtaja Ano Turtiainen on aiemmin herättänyt huomiota muun muassa julkaisemalla rasistisia ja homofobisia kommentteja sosiaalisessa mediassa. Puolueen linjaukset ovat myös olleet kriittisiä Suomen EU-jäsenyyttä ja Venäjä-suhteita kohtaan.

Bäckmanin ehdokkuus VKK-puolueen listoilta osoittaa, että puolue pyrkii hankkimaan “vaikutusvaltaisia” henkilöitä riveihinsä. Samalla se kuitenkin nostaa esiin kysymyksiä puolueen linjasta ja tavoitteista.

On tärkeää seurata tarkasti VKK-puolueen toimintaa ja linjauksia, sillä sen vaikutukset Suomen poliittiseen ilmapiiriin voivat olla merkittäviä. Erityisesti Venäjän propagandan levittämiseen erikoistuneen dosentin liittyminen puolueeseen herättää kysymyksiä siitä, millainen vaikutus hänellä voi olla puolueen linjauksiin ja Suomen poliittiseen keskusteluun – ei mitään.


Satunnainen:


Vastaavia: