10461 latausta vuorokaudessa
9437 artikkelia

2023/05/25

Venäjän ulkomaantiedustelun johtaja Sergei Naryshkin on jälleen kerran jakamassa neuvojaan lännelle. Hänen mielestään länsi on hylännyt perinteiset arvonsa ja kylvänyt oman tuhonsa siemenet. Tämän katkeran ja korkealentoisen kommentin uutisoi Euractiv.

Naryshkinin näkemykset kuvastavat Venäjän johdon syvää epäluuloa Yhdysvaltoja, EU-maita ja niiden liittolaisia kohtaan. Hänen mukaansa “anglosaksien” tulisi keskittyä omiin sisäisiin konflikteihinsa. Hän myös muistuttaa “raamatullisesta totuudesta” – kukin ansaitsee tekojensa mukaisen lopun. Ja se tarkoittaa, että heidän loppunsa tulee olemaan surullinen.

Naryshkin syyttää länttä pyrkimyksestä estää siirtymistä kohti moninapaista maailmaa. Hänen mielestään “euroatlanttinen eliitti” ei halua luopua johtajuudestaan, vaan yrittää tukahduttaa uusia, nousevia voimakeskuksia.

Tiedustelupomo kertoi myös olevansa tyytyväinen siihen, että suurin osa Aasian, Afrikan ja Latinalaisen Amerikan maista ei ole asettanut talouspakotteita Venäjää vastaan, vaikka Yhdysvallat on painostanut niitä liittymään länsimaiden rintamaan.

Naryshkin ennustaa turbulenssia maailmanpolitiikkaan. Hänen mukaansa selviytyäkseen sellaisina aikoina kansakunnat tarvitsevat omien perinteidensä säilyttämistä. Naryshkinin mukaan Venäjä ja sen liittolaiset ovat onnistuneet tässä tehtävässä.

“On kyse henkisestä olemassaolon yhteydestä – perinteistä, jotka USA ja Eurooppa vaihtoivat kauan sitten materiaaliseen menestykseen ja selvään satanismiin”, Naryshkin maalailee.

Venäjän johto, joka aloitti yksipuolisen hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan, on syyttänyt viimeisen vuoden aikana Euroopan valtioita ja Yhdysvaltoja Kremlin aikeiden estämisestä. Erityisesti Ukrainalle annettu massiivinen aseapu on ollut Moskovan eliitille punainen vaate.

Naryshkinin kommentit edustavat propagandaa, jossa venäläisille yritetään vakuuttaa, että länsimaat ovat moraalikadon turmelemia. Onneksi me suomalaiset voimme lukea nämä kommentit huumorilla ja olla huolissamme vain siitä, miten Venäjä käyttää tällaista retoriikkaa oman agendansa ajamiseen.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: