10580 latausta vuorokaudessa
9506 artikkelia

2023/05/29

Wagner Groupin rahoittaja Jevgeni Prigozin ilmoitti, että Venäjän “pelastusoperaatio” Bakhmutissa saattaa venyä alkuperäisestä 1. kesäkuuta asetetusta määräajasta ja kestääkin 5. kesäkuuta asti. Prigožin selvensi 28. toukokuuta, että Wagner-joukot tarvitsevat muutaman lisäpäivän siirtääkseen kaiken kaluston hyvässä kunnossa ja tämä edellyttää viivytystä joukkojen vetäytymisessä kaupungista.

Prigožin tarkensi, että Wagner-joukkojen tarkoituksena on vetäytyä kokonaan Bakhmutista taka-alueen leiriin 5. kesäkuuta mennessä. Washington Post raportoi 28. toukokuuta, että ukrainalaiset henkilöt Bahmut’in alueella ovat todistaneet Wagner-joukkojen lähtöä itse Bakhmutin kaupungista ja tavalliset venäläiset joukot ovat ottaneet hallinnan Wagnerin entisistä asemista kaupungissa.

Ukrainalainen puolustushenkilöstö kuitenkin kertoi, etteivät he voi vahvistaa, että Wagner-joukot on täysin korvattu tavallisilla venäläisjoukoilla Bakhmutin kaupungissa.

Samalla venäläiset lähteet ovat jakaneet 27. ja 28. toukokuuta videomateriaalia, joka oletettavasti näyttää “Nevsky” vapaaehtoisjoukon ja epäsäännöllisen 1. “Wolves” sabotaasi- ja tiedusteluosaston toimivan Bakhmutin alueen sivustatukipisteissä. “Wolves” -osastoa on aiemmin arvioitu toimivan Avdiivkan alueella, mikä viittaa siihen, että Venäjän valvomien osien Donetsk Oblastissa toimivien joukkojen ja osastojen epäsäännölliset voimat on mahdollisesti siirretty Avdiivkan alueelta Bakhmutin alueelle. Tämä kehitys voi johtaa Venäjän hyökkäysoperaatioiden vauhdin laskuun Avdiivka-Donetsk kaupungin etulinjalla, kuten aiemmin arvioitiin Institute for the Study of Warin toimesta.

“Venäjän hyökkäysoperaatioiden vähentyminen Bakhmutin alueella ja jatkuva pelastusoperaatio antavat todennäköisesti ukrainalaisille joukoille alueella aloitevallan käynnistää uuden kierroksen operaatioita kaupungin ympärillä, mikäli he niin valitsevat”, ISW päätteli.


Satunnainen:


Vastaavia: