10706 latausta vuorokaudessa
9386 artikkelia

2023/05/30

Puolan sisäministeri Mariusz Kaminski allekirjoitti 29. toukokuuta määräyksen, joka keskeyttää rahtiliikenteen Venäjän ja Valko-Venäjän ajoneuvojen välillä rajalla Valko-Venäjän kanssa, kertoi puolalainen uutistoimisto PAP.

Rajoitus koskee rekkoja, kuorma-autoja, perävaunuja ja puoliperävaunuja, jotka on rekisteröity Valko-Venäjälle tai Venäjälle, PAP kirjoitti. Se on voimassa 1. kesäkuuta “toistaiseksi”.

Samaan aikaan Kaminski ilmoitti lisäävänsä 365 valkovenäläistä kansalaista sanktiolistalle, mukaan lukien 159 parlamentin jäsentä. Heille kielletään pääsy Puolaan ja muihin Schengen-alueen maihin, ja heidän varansa jäädytetään.

“Muut parlamentin jäsenet on jo asetettu Puolan sanktiolistalle. Sanktiot koskevat siis jo kaikkia Valko-Venäjän parlamentin jäseniä”, kirjoitti Puolan hallituksen tiedotepalvelu.

Toimenpide on Varsovan reaktio äskettäiseen Puolan syntyperäisen journalistin ja aktivistin Andrzej Poczobutin vangitsemiseen.

Valko-Venäjän korkein oikeus vahvisti 26. toukokuuta aiemman päätöksen tuomita Poczobut kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen “toimien kannustamisesta kansallisen turvallisuuden vahingoittamiseksi”.

Puola pitää syytteitä aktivistia vastaan virheellisinä ja poliittisesti motivoituneina.


Satunnainen:


Vastaavia: