2023/06/05

Tiktok (tyyliteltynä TikTok, Kiinassa nimeltään Douyin, kiin.: 抖音; pinyin: Dǒuyīn) on kiinalainen sosiaalisen median palvelu, jonka on julkaissut ja kehittää teknologiayritys ByteDance. Se tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden jakaa lyhyitä videoita ja on noussut suosioon erityisesti nuorten keskuudessa ympäri maailman.

Tiktokin perusidea on luoda ja jakaa lyhyitä videoita, joiden pituus vaihtelee usein muutamasta sekunnista minuuttiin. Käyttäjät voivat lisätä videoihinsa erilaisia efektejä, suodattimia ja musiikkia, mikä on osaltaan tehnyt palvelusta erittäin viihdyttävän ja luovan.

Vaikka Tiktok on saavuttanut valtavan suosion ja sillä on miljoonia käyttäjiä ympäri maailman, se on myös herättänyt huolta tietoturvasta ja yksityisyydensuojasta. Joidenkin viranomaisten, kuten Yhdysvaltain telehallintoviraston, mukaan Tiktok on vakoiluohjelma, joka kerää käyttäjien tietoja ja välittää niitä Kiinan hallitukselle.

Kiinan hallinnon läheisten kytkösten vuoksi on esitetty pelkoja siitä, että Tiktok voi kerätä arkaluonteisia tietoja käyttäjistä, kuten heidän sijaintinsa, puhelinnumeronsa ja muut henkilötiedot, ja käyttää niitä esimerkiksi poliittiseen valvontaan tai kaupallisiin tarkoituksiin.


Tämän seurauksena useat maat, kuten Yhdysvallat, Australia ja Intia, ovat ryhtyneet toimenpiteisiin rajoittaakseen Tiktokin toimintaa omilla alueillaan. Esimerkiksi Yhdysvalloissa Trumpin hallinto yritti kieltää Tiktokin kokonaan, mutta myöhemmin päätös kumottiin ja tilalle luotiin uusi yritys, johon osallistuu amerikkalaisia sijoittajia.

ByteDance, Tiktokin omistava yritys, on pyrkinyt osoittamaan, ettei Tiktok ole vakoiluohjelma eikä välitä käyttäjien tietoja Kiinan hallitukselle. Yhtiö on myös pyrkinyt eristämään Tiktokin toiminnot Kiinasta luomalla erillisiä tiimejä ja palvelimia muissa maissa, jotta käyttäjätietoja voidaan hallinnoida erikseen. Lisäksi Tiktok on sitoutunut avoimuuteen ja on tarjonnut tietoturvaan liittyviä päivityksiä palvelunsa parantamiseksi.

Tiktokin tulevaisuus ja sen suhde eri maiden viranomaisiin ja sääntelyihin ovat kuitenkin yhä epävarmoja. Vaikka palvelu jatkaa suosiotaan ja monet käyttäjät nauttivat sen tarjoamasta viihteestä ja luovuudesta, Tiktokin yksityisyyteen ja tietoturvaan liittyvät huolenaiheet jatkavat keskustelua ja toimenpiteitä sen ympärillä. On tärkeää, että palveluntarjoaja jatkaa pyrkimyksiään parantaa tietoturvaa ja vastata käyttäjien huoliin varmistaakseen, että Tiktokin käyttö on turvallista ja luottamuksellista.

Katso alta Andreas Tolosen video ja ota hänen TikTok tilaukseen: https://www.tiktok.com/@tolonenandreas


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 14:58.54