12138 latausta vuorokaudessa
9910 artikkelia

Venäjän liittovaltion turvallisuusviranomaisten toimet ovat herättäneet hilpeyttä ja päänraapimista kotietsintöjen saralla. Wagner-sotilaiden nykyiset ja entiset asuinpaikat ovat joutuneet perusteellisen syynin kohteeksi useissa Venäjän kaupungeissa. Mutta mitä nämä viranomaiset oikein etsivät?

Wagnerin jäsenten omaiset kertovat uskomattomia tarinoita FSB:n kotietsinnöistä, joissa miehet ovat joutuneet löytämään luovia tapoja välttääkseen epämiellyttävät seuraukset. Raporttien mukaan FSB on hyökännyt asuntoihin, etsinyt miehiä ja jopa uhannut heitä maanpetossyytteillä, mikäli he ovat suunnittelemassa kapinaa.

Erään palkkasoturin äiti, jonka poika on Wagnerin jäsen, paljastaa hilpeän yksityiskohdan näistä kotietsinnoista. Hän kertoo FSB:n saapuneen viime yönä ja etsineen poikaa, joka ei kuitenkaan ollut kotona. Äiti kertoo huolestuneena, että poika pelkää nyt vainoa.

Hauska yksityiskohta tässä koko episodissa on se, että kun poika lähtee kotoa, hän pukee päälleen hupparin salatakseen kaulassaan olevan Wagner-tatuoinnin. Tämä on kuin suoraan elokuvasta, jossa päähenkilö yrittää piilotella arveluttavia merkkejä viranomaisten nenän edessä. Voin vain kuvitella, kuinka hän pyrkii esiintymään tavallisena kaduntallaajana, jolla ei ole mitään tekemistä palkkasotureiden kanssa.

Onko tämä uusi “Piilotetut Tatuoidut” -sarja, josta emme ole vielä kuulleet? Ehkäpä tästä voisi tulla hitti Venäjän televisiossa – koominen tositarina tatuoiduista taistelijoista, jotka tekevät kaikkensa välttääkseen viranomaisten etsinnät. Kuvittele jännittäviä takaa-ajoja, kompurointia ja vääriä identiteettejä – tämä tarjoaisi taatusti viihdettä.

Kotietsinnät ja niiden ympärillä vallitseva koominen tunnelma herättävät kuitenkin myös vakavampia kysymyksiä. Miksi näitä sotilaita ja heidän perheitään pidetään niin tarkasti silmällä? Mitä viranomaiset todella pelkäävät? Onko tämä vain yksi luku suuressa jännitysnäytelmässä, vai onko kyseessä jotain paljon suurempaa?

Joka tapauksessa voimme hetkeksi hengähtää ja nauraa tälle koomiselle kotietsintäseikkailulle. “Piilotetut Tatuoidut” saattaa jäädä legendaariseksi tarinaksi, joka muistetaan vielä pitkään. Toivottavasti kuitenkin tämä episodi päättyy onnellisesti niin äitien kuin tatuoitujen sotilaidenkin osalta.


Satunnainen:


Vastaavia: