2023/06/08

Iso-Britannia laajensi sanktioitaan Valko-Venäjää kohtaan sen tukemisen vuoksi Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan, ilmoitti Iso-Britannian ulkoministeriö 8. kesäkuuta.

Uudet toimenpiteet kohdistuvat Valko-Venäjän vientituotteisiin, sanktioiden kiertämiseen sekä valkovenäläisten järjestöjen propagandatoimintaan Iso-Britanniassa.

Lontoo laajentaa sanktioita myös laajemmalle joukolle henkilöitä, mukaan lukien avustajat, neuvonantajat ja hallituksen ministereitä.

“Tämä uusi paketti kiristää taloudellista painetta Lukashenkoa ja hänen hallintoaan kohtaan, jotka aktiivisesti tukevat Venäjän sotatoimia ja jättävät huomiotta Ukrainan alueellisen koskemattomuuden”, ulkoministeri James Cleverly totesi.

Britannian hallitus on tehnyt käytännössä mahdottomaksi tuoda kultaa, sementtiä, puuta ja kumia Valko-Venäjältä sekä estänyt brittiläisten vientituotteiden, kuten setelirahojen, koneiden ja kemiallisten ja biologisten aseiden valmistuksessa käytettävien tuotteiden viennin.

Sosiaalisen median yritykset ja internetpalveluntarjoajat rajoittavat pääsyä sanktioituihin valkovenäläisiin tiedotusvälineisiin, kuten on jo tapahtunut venäläisten vastineiden osalta.

Uusien toimenpiteiden tarkoituksena on myös rajoittaa Venäjän kykyä kiertää sanktioita valkovenäläisten välikäsien avulla.

Lontoo ilmoitti useista sanktiopaketeista Valko-Venäjää vastaan vuonna 2022. Britannian hallituksen mukaan viime vuoden vienti- ja tuontikieltojen arvioidaan maksaneen Lukashenkolle noin 60 miljoonaa puntaa (75,2 miljoonaa dollaria).


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 12:13.48