2023/06/12

Ukrainan joukot etenivät visuaalisesti vahvistettujen tietojen mukaan Donetsk- ja Zaporizhzhian alueilla, minkä Venäjän joukot ovat vahvistaneet, mutta jatkavat vähättelyä, kertoi Institute for the Study of War viimeisimmässä päivityksessään 11. kesäkuuta.

ISW:n mukaan sekä ukrainalaiset että venäläiset lähteet ilmoittivat, että Ukraina on edistynyt Velyka Novosilkan eteläpuolella Donetskissa 10. ja 11. kesäkuuta välisenä aikana, mukaan lukien kylien Makarivka, Neskuchne, Blahodatne, Storozheve ja Novodarivka vapauttaminen.

Puolustusministeriön varapuolustusministeri Hanna Maliar ilmoitti myös 11. kesäkuuta, että Ukrainan joukot ovat edenneet 300–1500 metriä etelä-Ukrainassa.

Jotkut venäläiset lähteet vähättelevät ukrainalaisten edistymistä väittämällä, että taistelut jatkuvat “harmailla alueilla” eli kiistellyillä alueilla tai alueilla, joita Venäjä ei ollut vielä täysin miehittänyt ennen ukrainalaisten hyökkäyksiä etelä-Ukrainassa, ISW huomautti.

“Puolustusministeriön lähteet todennäköisesti viittaavat ukrainalaisten aluevaatimuksiin venäläisten puolustuksen läpi tunkeutumisena ja kutsuvat sitä “harmaiden alueiden” valtaamiseksi, jotta ukrainalaisten saavutuksia vähäteltäisiin ja jätettäisiin raportoimatta ukrainalaisten joukkojen läpimurrosta puolustuslinjojen läpi”, päivityksessä todettiin.

Vaikka ukrainalaiset joukot vapauttivat useita kyliä, ISW totesi, että väitteet ukrainalaisesta “läpimurrosta” ovat tällä hetkellä ennenaikaisia.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:07.29