10240 latausta vuorokaudessa   9229 artikkelia

2023/06/12

Italialaisen päivälehden Corriere della seran julkaiseman tiedon mukaan kolminkertainen Italian pääministeri Silvio Berlusconi on menehtynyt sairaalassa Milanossa. Berlusconi oli kuollessaan 86-vuotias.

Berlusconin edustaja on vahvistanut tiedon hänen kuolemastaan. Pääministerinä toiminut Berlusconi oli sairastanut leukemiaa ja oli ollut sairaalahoidossa Milanossa perjantaista lähtien. Hänen lastensa kerrotaan olleen hänen luonaan.

Berlusconi oli viettänyt useita viikkoja sairaalassa kolme viikkoa sitten päästettyään sieltä pois. Tuolloin lääkärit olivat kertoneet harvinaisen verisyövän vaivaavan häntä. Berlusconi oli aiemmin joutunut sairaalahoitoon myös koronatartunnan vuoksi. Hänet tunnettiin niin henkilökohtaisten kuin poliittisten skandaalien sävyttämästä elämästään.

Silvio Berlusconi toimi Italian pääministerinä useaan otteeseen 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa. Hän oli myös Euroopan parlamentin jäsen.

Viime vuonna Berlusconi valittiin Italian senaattiin, mutta häntä ei ole nähty viime aikoina usein julkisuudessa.

Berlusconi oli oikeistolaisen Forza Italia -puolueen johtaja, joka osallistuu Giorgia Melonin johtamaan Italian hallitukseen.

Silvio Berlusconi astui Italian politiikkaan vuonna 1994 ja toimi sen jälkeen maan pääministerinä kolme kertaa. Hänen viimeisin pääministerikautensa oli vuosina 2008-2011.

Berlusconin poliittinen ura oli täynnä seksiskandaaleja ja oikeusjuttuja. Vuonna 2013 hänet erotettiin senaatista veropetostuomion jälkeen. Samana vuonna hän sai myös seitsemän vuoden vankeustuomion seksin ostamisesta alaikäiseltä Karima El-Mahrougilta.

Tuomio kuitenkin myöhemmin kumottiin, kun tuomari totesi, ettei ollut täysin selvää, että Berlusconi olisi tiennyt El-Mahrougin alaikäisyydestä teon tapahtuessa.

Silvio Berlusconi ylläpiti läheisiä suhteita myös Venäjän presidentti Vladimir Putiniin. Näitä suhteita uskottiin jatkuneen jopa sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa.


Satunnainen:


Vastaavia: