Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Ukraina vapautti jo viisi kylää itä- ja eteläosistaan, kun #Kiova’n #vastahyökkäys kiihtyy #Venäjä’ä vastaan ja “JATKUU”

2023/06/12

Ukrainan armeijan merijalkaväki nosti maanantaina sinikeltaisen lipun Storozhoven kylän ylle Donetskissa. Kylä on ollut Venäjän armeijan miehittämä maaliskuusta 2022 lähtien, ilmoitti prikaati videotiedotteessa paikan päältä.

“Kylän vapauttamisen seurauksena noin viisikymmentä venäläistä tuhottiin ja neljä otettiin vangeiksi”, ilmoitti merijalkaväkiprikaati.

Ukrainan varapuolustusministeri Hanna Maliar viittasi Storozhoven vapauttamiseen Telegram-tiedotteessaan ja lisäsi: “Jatkuu”. Viikonloppuna Ukrainan armeija väitti myös vapauttaneensa Blahodante-, Makarivka- ja Neskuchne-kylät Donetskissa eri prikaatien ja Maliarin mukaan. POLITICO ei pystynyt itsenäisesti vahvistamaan tietoja.

Ukrainan joukot raportoivat myös vastustaneensa Venäjän yritystä ottaa takaisin Novodarivkan kylä Zaporizhzhian alueella, jonka Ukraina sanoo vapauttaneensa aiemmin tänä kuuna.

“Vihollisen lukuisat yritykset palauttaa hallintaan kyseinen alue, jotka kestivät useita päiviä, eivät onnistuneet. Prikaatin joukot jatkavat menestystään. Voitto on meidän”, ilmoitti aluepuolustusvoimien prikaati.

Ukrainan joukot ovat kohdanneet tiukkaa vastarintaa venäläisiltä, jotka ovat vahvistaneet puolustustaan yli vuoden ajan etelä- ja itä-Ukrainassa.

Viikonlopun aikana Ukraina kertoi, että venäläiset joukot räjäyttivät kaksi muuta pienempää patoa Donetskissa ja Zaporizhziassa pysäyttääkseen vastahyökkäyksen, kertoi sotilasasiantuntija Valeriy Shershen Ukrainan kansallisen Telethonin haastattelussa.

Venäjä räjäytti padon pienessä Novodarovkan kylässä Zaporizhzhian alueella, Shershen sanoi. “Vihollinen on ilkeä ja käyttää mitä tahansa keinoja estääkseen läpimurromme”, hän lisäsi.

Sherhenin mukaan Venäjä räjäytti patoja Ukrainan vastahyökkäyksen kaikilla kolmella keskeisellä reitillä: Kakhovkan pato Khersonin alueella, Karlivkan kylän pato Donetskissa ja Novodarivka Zaporizhzhian alueella.

“Vihollinen räjäytti padon lähellä Novodarovkaa, mikä johti Mokry Yaly -joen molempien rantojen tulvimiseen. Tämä tilanne ei kuitenkaan vaikuta vastahyökkäyksemme toteuttamiseen”, sanoi Shershen.