2023/06/22

Venäjän raakuus ja välinpitämättömyys ihmishenkiä kohtaan järkyttävät maailmaa. YK:n tuore raportti paljastaa karua totuutta Venäjän toimista Ukrainan sodan aikana. On täysin käsittämätöntä ja moraalitonta, että Venäjä on käyttänyt 91 lasta ihmiskilpenä. Tällainen julmuus ja epäinhimillisyys eivät saa jäädä rankaisematta.

Antonio Gutierres, YK:n pääsihteeri, ei säästellyt sanojaan syyttäessään Venäjää 136 lapsen tappamisesta Ukrainassa vuonna 2022. On vaikea edes kuvitella, millaisen tuskan nämä lapset ovat joutuneet kokemaan Venäjän sotatoimien seurauksena. Venäjän asevoimien rankaisemattomuus ja piittaamattomuus lasten hengestä on kerrassaan kammottavaa.

YK:n raportissa paljastui myös, että yhteensä 518 lasta on haavoittunut Venäjän asevoimien iskuissa. Tämä on järkyttävä luku, joka todistaa Venäjän välinpitämättömyyden ja halveksunnan ihmisten turvallisuutta kohtaan. Lisäksi Venäjän asevoimat ovat tehneet 480 hyökkäystä kouluihin, mikä on täysin tuomittavaa ja vastoin kaikkia kansainvälisiä sopimuksia ja ihmisoikeuksia.

Venäjän reaktio näihin syytöksiin on kerrassaan häpeällinen. Sen kiistäminen ja vastuun pakoilu eivät ole hyväksyttäviä. On selvää, että Venäjä pyrkii salaamaan julmuutensa ja jatkamaan sotatoimiaan rankaisematta. Kansainvälisen yhteisön on tehtävä kaikkensa varmistaakseen, että Venäjä saa ansaitsemansa rangaistuksen ja että vastaavia rikoksia ei enää tapahdu.

Maailman on herättävä tähän järkyttävään tilanteeseen ja tehtävä kaikkensa, jotta Venäjän toimille asetetaan selkeät seuraukset. Siviilien, erityisesti lasten, suojeleminen sodissa on kansainvälisen yhteisön velvollisuus. Emme voi hyväksyä sitä, että valtiot käyttävät lapsia ihmiskilpinä tai hyökkäävät kouluihin.

Nyt vaaditaan pikaisia toimia ja kansainvälistä yhteistyötä, jotta Venäjä joutuu vastuuseen hirvittävistä teoistaan. Tulevaisuuden sukupolvien turvallisuus ja ihmisoikeudet ovat uhattuina, ja meidän on tehtävä kaikkemme niiden puolustamiseksi.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 04:54.22