12318 latausta vuorokaudessa
10083 artikkelia

Yhdistyneet kansakunnat on lisännyt Venäjän maailmanlaajuiseen rikollisten listalle sen vuoksi, että maa tappoi 136 lasta Ukrainassa vuonna 2022, kertoo YK:n turvallisuusneuvostolle Reutersin saamien tietojen mukaan laadittu raportti.

Reuters siteerasi YK:n pääsihteeriä, joka sanoi, että venäläisjoukot ja niihin liittyvät ryhmät on vahvistettu syyllistyneen 518 lapsen vammauttamiseen sekä 480 hyökkäykseen ukrainalaisia kouluja ja sairaaloita vastaan. Raportin mukaan Venäjän sotilaat käyttivät myös 91 lasta ihmiskilpinä.

Ukrainan hallituksen Children of War -portaalin mukaan Venäjän täysimittainen hyökkäys on tappanut 22. kesäkuuta mennessä 490 lasta ja haavoittanut 1 028 lasta. Venäjä on myös pakottanut lähes 20 000 ukrainalaislasta siirtymään väkisin pois kodeistaan, ja heistä vain 373 on onnistunut palaamaan kotiin.

Joka vuosi YK:n pääsihteeri Antonio Guterres esittää raportin turvallisuusneuvostolle lasten ja aseellisen konfliktin aiheuttamista tappamisista, vammauttamisista, seksuaalisesta väkivallasta, lasten karkottamisesta tai värväämisestä, avun saannin kieltämisestä sekä hyökkäyksistä kouluja ja sairaaloita vastaan.

Raportin kirjoitti Virginia Gamba, Guterresin erityisedustaja lasten ja aseellisen konfliktin alalla, kertoo Reuters. Viime kuussa Gamba vieraili raportin mukaan Ukrainassa ja Venäjällä, jossa hän tapasi Maria Lvova-Belovan, venäläisviranomaisen, jonka väitetään vastaavan ukrainalaislasten pakottamisesta siirtymään Venäjälle.

Maaliskuun 17. päivänä Kansainvälinen rikostuomioistuin antoi pidätysmääräykset Lvova-Belovalle ja venäläisdiktaattori Vladimir Putinille.


Satunnainen:


Vastaavia: