2023/06/24

Salaperäisyys ja katoaminen eivät ole asioita, joita yleensä liitetään lentokoneisiin, ellei sitten kyseessä ole Venäjän presidentti Vladimir Putin. Viimeisimmät uutiset kertovat, että Putinin erityiskone, Il96-300PU, nousi ilmaan Moskovasta kohti Pietaria, mutta katosi sitten täysin tutkasta. Voi olla, että Putinin lentokoneessa on sisäänrakennettu “näkymättömyyskytkin” – tai ehkä kyse on vain hyvin ajoitetusta taikatempusta.

Venäjän median mukaan Putinin lentokone lähti Moskovasta kello 14.16 paikallista aikaa. Lentoa ei oltu määritelty mihinkään tiettyyn kohteeseen, ja se katosi tutkajärjestelmästä lähellä Tveriä. Ei ole sattumaa, että yksi Putinin asuinpaikoista sijaitsee juuri Tverin alueella. Tässä vaiheessa on kuitenkin vielä liian aikaista tehdä johtopäätöksiä siitä, mihin lentokone on matkalla tai miksi se päätti tehdä taikatempun kesken lennon.

Jotkut ihmiset saattavat kuvitella, että Putinin lentokoneen katoaminen on vain uusi temppu hänen poliittisessa repertuaarissaan. Ehkä hän haluaa pitää meidät jännityksessä ja arvuutella, minne hän on matkalla. Ehkä hän on vain päättänyt ottaa pienen lomamatkan ja nauttia kauniista maisemista Venäjän suurten tasankojen yllä.

Toisaalta on myös mahdollista, että Putinin lentokoneen katoamisen takana on syvempi salaliitto. Ehkä hän on päättänyt perustaa oman maailman, jossa hän on ainoa valtias ja jossa kaikki jäljittelevät hänen johtamistyyliään ja judotaitojaan. Ehkä tämä on vain ensimmäinen askel Putinin valtakunnan luomisessa – lentokoneella pois Maan päältä.

Kaiken tämän spekuloinnin keskellä meidän on kuitenkin muistettava, että kyseessä on vain sisällissota. Kukaan ei tiedä varmasti, miksi Putinin lentokone katosi tutkasta tai minne se on matkalla. Mutta yksi asia on varma: kun Putinin nimi liittyy johonkin, ei voi olla olematta hieman mysteerinen ja jännittävä. Ehkä tämä kaikki on vain Putinin tapa pitää meidät kaikki varpaillamme ja arvuutella, mitä hän seuraavaksi keksii.

Vaikka emme tiedäkään Putinin lentokoneen kohtalosta, voimme ainakin nauttia tästä hetkestä, kun maailmaa valtiaaksi kutsuttu hahmo ottaa pienoisen tauon ja häviää johonkin Tverin alueen uumeniin. Ehkä Putinin lentokone piilottelee siellä jossain, nauraa meille kaikille ja suunnittelee seuraavaa temppuaan. Tai sitten se on vain ihan lentokone, joka koki teknisen vian ja tipahti maahan. Kuka tietää? Ainakin tämä tarina saa meidät hymyilemään ja arvuuttelemaan, ja se on jo jotain.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:20.41