11771 latausta vuorokaudessa
9820 artikkelia

Wagner-palkkasotilasryhmän johtajan Jevgeni Prigožinin aloittama kapina Venäjällä ei ole toistaiseksi vaikuttanut Rajavartiolaitoksen toimintaan Suomen ja Venäjän välisellä rajalla, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartiolaitoksen yleisjohtaja, majuri Ossi Fonselius.

Fonselius ilmoitti, että rajanylitysliikenne on sujunut erittäin rauhallisesti Kaakkois-Suomen osalta eikä mitään poikkeuksellista toimintaa ole havaittu myöskään muilla raja-alueilla.

Vaikka tilanteesta onkin uutisoitu laajasti, Rajavartiolaitos seuraa tilannetta aktiivisesti. Fonselius korosti, että Rajavartiolaitoksen tehtävänä on edelleen varmistaa rajaturvallisuus itärajalla ja kiinnittää huomiota laittomaan maahantuloon ja muihin tekijöihin, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti rajaturvallisuuteen.

Toistaiseksi ei näytä siltä, että yhteistoiminta Puolustusvoimien tai poliisin kanssa olisi tarpeen. Fonselius kuitenkin muistutti, että Suomessa eri viranomaisten välinen laaja ja tehokas yhteistyö on jo vakiintunut käytäntö.

Tarvittaessa yhteisiä operaatioita voidaan Fonseliuksen mukaan toteuttaa nopeasti. Rajavartiolaitos on valmis tarvittaessa reagoimaan tilanteeseen ja tekemään tarvittavia toimenpiteitä rajaturvallisuuden takaamiseksi.

Venäjällä vallitseva kapinatilanne herättää kansainvälistä huomiota, mutta toistaiseksi sen vaikutukset Suomen ja Venäjän välisellä rajalla ovat olleet vähäisiä. Rajavartiolaitos jatkaa tarkkaavaisuuttaan tilanteen seuraamiseksi ja valmiuttaan toimia tarvittaessa.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: