Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2868 artikkelia

0:00

2023/06/24

  • Huoli Venäjän ydinaseiden päätymisestä Valko-Venäjälle viikkoja sitten
  • Wagnerin joukot jatkavat etenemistään Moskovaan, ja Venäjän ilmavoimat tekevät rajoitettuja iskuja
  • Raportteja Putinin ja muiden virkamiesten lähdöstä Moskovasta kohti Pietaria sotilaskuljetuskoneiden liikkeiden perusteella. TASS, valtion kontrolloima tiedotusväline, ilmoitti Putinin matkasta Pietariin, mutta Putinin lehdistösihteeri kiisti nämä tiedot. On hyvin epätavallista ja harvinaista nähdä tällaista ristiriitaa TASS:n ja Kremliin välillä.

OMAT AJATUKSENI:

  • Kyseessä on sotilasvallankaappaus, sitä ei voi enää kiistää, ja tilanne kehittyy ERITTÄIN nopeasti eikä näytä hyvältä Putinille.
  • Näemme rajoitettuja sotilaallisia yhteenottoja, mikä viittaa todennäköisiin loikkauksiin Venäjän joukkojen keskuudessa.
  • LÄHES KAIKKI tällä hetkellä ei ole vahvistettavissa ja tulisi ottaa varauksella.

Vaikka tilanne on vakava, on tärkeää säilyttää huumorintaju. Venäjän tilanteesta vitsaileminen ei vähennä sen vakavuutta, mutta saattaa auttaa meitä käsittelemään tilannetta. Tässä muutama vitsikkään kepeä huomio:

  1. “Venäjän ydinaseiden päätyminen Valko-Venäjälle? Toivottavasti heillä on ainakin hyvä paikka säilyttää niitä, ehkä joku ydinkellari kauppakeskuksen takana.”
  2. “Wagnerin joukot marssivat Moskovaan. Luulisi, että heitä odottaisi ainakin punainen matto ja tervetuliaisbileet. Ehkä he ovat vain menossa hyödyntämään Moskovan shoppailumahdollisuuksia?”
  3. “Putinin lehdistösihteeri ja TASS riitelevät julkisesti Putinin liikkeistä. Onko tämä uusi reality-sarja nimeltään ‘TASS tai ei TASS?’”
  4. “Venäjän sotilasjoukot taitavat ottaa eräänlaisen ‘selfieiden taistelun’ vakoojien kanssa. ‘Ensin minä, sitten sinä’ -periaatteella. Toivottavasti he tarkistavat filtterit ennen kuin jakavat niitä somessa. Missä on Desantti-Dosentti Bäckman?”

On tärkeää seurata tilannetta vakavasti ja pysyä perillä ajankohtaisista tapahtumista, mutta samalla voimme pitää mielemme virkeänä ja löytää keinoja nauraa tilanteen absurdiudelle. Muistakaamme kuitenkin, että kirjoitukseni tarkoitus ei ole vähätellä tai loukata ketään, vaan löytää kevennystä vaikeassa tilanteessa.