2023/07/05

Valko-Venäjän ihmisoikeustilanne on yksinkertaisesti sietämätön ja täysin katastrofaalinen! Aljaksandr Lukashenko’n itsevaltaisen hallinnon julmuus ja sorto ovat saavuttaneet huippunsa, ja kansalaisyhteiskuntaa pyritään puhdistamaan armottomasti kaikista eriävistä äänistä. Tämä on selkeä yritys vaientaa kaikki, jotka uskaltavat nousta vastustamaan epäoikeudenmukaisuutta.

Kuvottavaa on myös se, että ihmisoikeusloukkauksista vastuussa olevat pääsevät rankaisematta. Poliittisista syistä kiinniotetut ja mielivaltaisesti pidätetyt ovat joutuneet kärsimään väkivallasta ja kidutuksesta ilman, että kukaan joutuisi vastuuseen näistä hirveyksistä. Tämä rankaisemattomuus luo pelon ilmapiirin, joka vaikuttaa uhrien lisäksi heidän perheisiinsä.

Tuhannet viattomat valkovenäläiset ovat joutuneet pakenemaan maasta vainoamisen takia. Valko-Venäjän hallinnon tavoitteena tuntuu olevan saada kaikki kriittiset äänet vaikenemaan ja samalla tukahduttaa kaikki riippumattomat järjestöt ja tiedotusvälineet. Itsenäiset ammattiliitot on tuhottu ja akateemista vapautta rajoitetaan. Mielipiteisiin ei ole enää tilaa, kun ideologinen valvonta kuristaa sananvapauden.

On todella surullista ja järkyttävää, että peruskoululaisilta ja toisen asteen opiskelijoilta estetään oman mielipiteen ilmaiseminen. Heitä pelotellaan ja uhkaillaan, mikäli he uskaltavat poiketa vallitsevasta ideologiasta. Tämä on suorastaan kauhistuttavaa ja kertoo todella paljon hallinnon pahuudesta.

Entä sitten ne, jotka yrittävät vastustaa Valko-Venäjän roolia Venäjän Ukrainan hyökkäyksen mahdollistamisessa? Heitä odottavat samanlaiset kauheudet. Sodanvastaiset toimet nähdään uhkana hallinnolle, ja niitä vastustavia ihmisiä pidätetään ja syytetään jopa terrori-iskujen suunnittelusta. Seurauksena voi olla jopa kuolemantuomio – tämä on täysin käsittämätöntä ja vastenmielistä!

On äärimmäisen häpeällistä, että Valko-Venäjän edustajat eivät edes vaivautuneet vastaamaan Anais Marinin väitteisiin ihmisoikeusneuvostossa. Tämä osoittaa heidän välinpitämättömyytensä ja halveksuntansa kohti ihmisoikeuksia. He eivät välitä siitä, kuinka paljon kärsimystä ja vääryyttä he aiheuttavat omille kansalaisilleen.

On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö puuttuu tähän kauhistuttavaan tilanteeseen ja asettaa paineita Valko-Venäjän hallinnolle. Valko-Venäjän kansalaiset ansaitsevat elää vapaasti ja turvassa, ilman pelkoa ja sortoa.

Emme saa antaa tämän epäinhimillisen kohtelun jatkua enää hetkeäkään!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 20:20.53