Lukuaika: < 1 minuutti

Ukrainan vastahyökkäyksen nykyinen tahti ei viittaa tasapeliin tai kyvyttömyyteen ottaa haltuunsa suurta aluetta, kertoi Institute for the Study of War (Sodankäynnin tutkimuslaitos) arviossaan 4. heinäkuuta.

Ukrainan sotilaiden asteittainen eteneminen itä- ja etelä-Ukrainassa heijastaa resurssien säästämiseen perustuvaa strategiaa alueiden valtauksen sijaan, ISW kirjoitti analyysissään.

Strateginen prioriteetti on “maksimaalinen tuho” Venäjän henkilöstölle ja kalustolle, puolustusneuvoston sihteeri Oleksiy Danilov kirjoitti Twitterissä ja lisäsi, että “tuhon sota on yhtä arvokas kuin kilometreillä käytävä sota”.

Ukrainan joukot kohtaavat miinoja ja muita esteitä, kun he etenevät syvemmälle Venäjän miehittämälle alueelle. NATO:n sotilaskomitean puheenjohtaja amiraali Rob Bauer kertoi toimittajille, että hän oli samaa mieltä varovaisesta lähestymistavasta ja että Ukraina teki oikein välttääkseen suuret tappiot.

“Ihmisten ei pitäisi koskaan ajatella, että tämä on helppo kävelymatka”, Bauer sanoi.

Siitä huolimatta Ukrainan asteittainen eteneminen on tuottanut alueellisia voittoja. Varapuolustusministeri Hanna Maliar raportoi Telegramin välityksellä, että viime viikolla Ukrainan joukot vapauttivat yhdeksän kilometriä itäisessä ja 28 kilometriä etelässä.

ISW vertasi Ukrainan nykyistä vastahyökkäystä sen kampanjaan Khersonin alueen vapauttamiseksi elokuun ja marraskuun 2022 välillä. Tuolloin hidas hyökkäys johti lopulta Khersonin onnistuneeseen vapauttamiseen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö