11267 latausta vuorokaudessa
9623 artikkelia

2023/07/06

Pietarissa tapahtuu! Venäjä päätti ottaa suomalaisten diplomatian hampaisiinsa ja karkottaa yhdeksän suomalaista diplomaattia Pietarista. Eikä siinä vielä kaikki – Venäjä sulkee myös Suomen Pietarin-pääkonsulaatin. Tästä mehukkaasta tapahtumasarjasta kertoi Venäjän valtionmedia Tass, ja asiaa on uutisoinut myös luotettava tiedonlähde Reuters.

No, mitäpä sitä ei diplomatian saralla tapahtuisi. Reutersin mukaan Venäjän ulkoministeriö on kutsunut Suomen Moskovan-suurlähettilään puhutteluun. Voi sitä jännityksen määrää, kun suurlähettiläs astuu ministeriön pöydän ääreen. Toivottavasti hän muisti kammata tukkansa ja laittaa parhaat sotimaan sopivat kengät jalkaansa.

Tassin mukaan Venäjän karkotustoimet johtuvat Suomen Venäjä-vastaisesta politiikasta. No, kyllähän meillä Suomessa osataan välillä nipistää takaisinkin. Kerrotaan, että suurlähettiläällemme kerrottiin, kuinka Suomen Nato-jäsenyys uhkaa Venäjän turvallisuutta. Taitaa olla vähän kateelliset naapurit liikkeellä, kun pelkäävät meidän pumppaavan Kiova’a länsimaisten aseiden voimalla. Tai ainakin niin kertoo Tass.

No, näitä kansainvälisiä kommelluksia riittää aina silloin tällöin. Jännäksi menee, kun naapurimaan diplomaatit päättävät ottaa nokkiinsa ja heittää muutaman suomalaisen ulos maasta. Eiköhän tästäkin sotkusta selvitä, kunhan kaikki ottavat vähän rauhallisemmin ja juttelevat keskenään. Ei tässä maailmassa aina tarvitse noin vakavina pysyä, vaikka politiikkaa harjoitettaisiinkin.

Toivottavasti suomalaisten diplomatian viisikko selviää karkotuksestaan ilman suurempia kolhuja. Ehkäpä he voivat järjestää pienet läksiäiset Pietarissa ennen kuin palaavat takaisin kotiin. Nähdäänkö siellä blinien, vodkan ja matryoshkojen keskellä suomalaisia diplomiattisirkushuveja? Kuka tietää, ehkä tästäkin voi saada aikaiseksi kunnon vitsin tai kahden.


Satunnainen:


Vastaavia: