12114 latausta vuorokaudessa
9962 artikkelia

Venäjän Karhunpalveluille Tylyt Turut!

Hehkeät heijastukset! Nyt on aika rullata rimmet rullalle ja kääriä humoristinen uutistarina maailman tapahtumien keskelle. TP-Utva, Turun Pilaileva Uutistoimitus, tarjoaa teille naurunsekaisen katsauksen siihen, kuinka Suomi vastasi huvittavasti Venäjän päätökseen sulkea Suomen Pietari’n-suurlähetetystö.

Ei, kyseessä ei ole uusi Netflix-komediasarja, vaan totta tosiaan, Suomi veti sarkastisen syksyn ilmestyksen hihastaan, kun se ilmoitti peruvansa Venäjän Turun-pääkonsulaatin toimiluvan 1. lokakuuta alkaen. Odotettavissa on varmasti ilkeämielisiä hymyjä ja nokkelia naurahduksia, sillä vastatoimi kätkee sisälleen aimo annoksen pilkettä silmäkulmassa.

Venäjän ja Suomen diplomaattiset kuviot muistuttavat ajoittain kahden naapurusten kilpailua siitä, kumman nurmikko on vihreämpi. Venäjän ilmoitus Suomen Pietarin-suurlähetystön sulkemisesta aiheutti pienimuotoisen “ilon karnevaalin” ja pohdintaa siitä, miten Suomi vastaisi nokkelasti Venäjän pikku piikkiin.

TP-Utva päätti tarttua haasteeseen ja loihti hihastaan vastauksen, joka nostatti kulmakarvoja sekä nauruhermoja. Turku, Suomen humoristinen helmi, valittiin näyttämöksi tälle koomiselle kohtaukselle. Turun-pääkonsulaatin toimiluvan peruminen oli kuin itse Juha Sipilä’n sanoin “pieni, pieni pilke silmäkulmassa tehty päätös”.

Kuvitellaanpa tilannetta, kun Venäjän virkamiehet vastaanottavat ilmoituksen Suomen päätöksestä. Ensireaktio lienee ollut epäusko ja ihmetys: “Mitä ihmettä, vai onko tämäkin vain uusi komediaesitys Putinin ansioluetteloon?” Mutta kyllä, se oli totta, Suomi vastasi omalla leikkisällä tavallaan.

Vastatoimenpidettä perusteltiin sillä, että Turun-pääkonsulaatissa oli liikaa vaarallisia karhunpalveluksia, eikä Suomi halua joutua vastuuseen lähimmäisten konttorihuumorin seurauksista. Turun konsulaatissa näet pyörii ilmeisesti salaperäisiä karhumiehiä, jotka ovat tehneet päätöksentekoprosessista oman käden käänteellisen taiteenlajinsa.

Venäjän turistit, jotka suuntasivat turvallisille matkoilleen kohti Suomea, joutuivat pyörtämään päänsä ja hieromaan silmiään epäuskoisina. Ei, tämä ei ole pilavideo “Piilosilla Putinin kanssa -sankareiden” YouTube-kanavalta, tämä oli aito ilmoitus, joka oli kirjoitettu ivallisesti hymyillen.

Vaikka tilanne voi kuulostaa hassulta ja naurettavalta, se kuitenkin muistuttaa meitä siitä, että diplomatiaankin voi liittyä pilkettä silmäkulmassa. Vaikka Venäjän ja Suomen välit ovat ajoittain kuin tasapainottelua heilurin päällä, tämä vastatoimi osoittaa, että ivailu on kansainvälinen kieli, joka voi lievittää jännitteitäkin.

Toivon, että Venäjäkin ottaa vastaan Suomen pilke silmäkulmassa, ja että diplomaattisille nokittelijoille jää tilaa huumorille vakavien asioiden keskellä. Loppujen lopuksi naapurusten välinen hyväntuulinen kilpailu voi olla juuri se asia, joka tuo hymyn ihmisten kasvoille kireimmilläkin hetkillä.

TP-Utva:n henkilöt voittivat kultamitalin diplomatian loppuunmyydyillä humoristisilla stand up -esityksillään.




Satunnainen:


Vastaavia: