9685 latausta vuorokaudessa

7752 artikkelia

2023/10/04

Poliisi tutkii Venäjän entistä pääkonsulaattia Turussa – mitä todella tapahtui?

Turun keskustassa sijaitseva entinen Venäjän pääkonsulaatti on ollut viime aikoina poliisin tarkkailun alla. Keskiviikkona poliisi teki kunnioitettavan suuren vaikutuksen pukeutuessaan raskaaseen suojaavaan varustukseen, kun he tutkivat tätä historiallista rakennusta. Mitä tässä oikein tapahtuu?

Taustatarina on seuraava: Venäjän pääkonsulaatin vuokrasopimus päättyi syyskuun lopussa, ja rakennus palautui omistajalleen, Senaatti-kiinteistölle. Suomi päätti sulkea Venäjän pääkonsulaatin Turussa vastatoimena Suomen Pietari’n pääkonsulaatin sulkemiselle. Tämä päätös astui voimaan lokakuun alussa.

Mutta miksi poliisi on nyt astunut kuvaan? Senaatti-kiinteistö on ilmoittanut rakennuksen tarkastamisesta vuokrasopimuksen päättyessä. Tarkoituksena on tehdä kuntoon ja turvallisuuteen liittyviä tarkastuksia. Poliisi näyttää olevan mukana näissä tarkastuksissa, ja heidän raskaan varustuksensa kerrotaan olevan normaali turvallisuustoimenpide tällaisissa tilanteissa.

Marko Härkönen, Senaatti-kiinteistön kiinteistökehityksen ja -myynnin johtaja, vakuuttaa, että tämä on rutiinitarkastus. Poliisi käy tila tilalta läpi rakennuksen varmistaakseen, ettei sinne ole jäänyt mitään ylimääräistä. Tämä on normaalia toimintaa, kun toisen valtion edustajat poistuvat tiloistaan.

Härkönen kuitenkin mainitsee, että muut kuin poliisi eivät ole vielä käyneet rakennuksessa. Tämä tarkastus liittyy enemmän turvallisuuteen kuin siihen, mitä rakennuksessa voisi olla piilossa.

Lounais-Suomen poliisi on vahvistanut antavansa virka-apua Senaatti-kiinteistölle tässä prosessissa. Vaikka tilanne voi näyttää erikoiselta ulkopuolisille, kyseessä on ilmeisesti vain tarkkaavainen tarkastus, joka varmistaa, että kaikki on kunnossa. On mielenkiintoista nähdä, mitä tämä rakennus tulee tulevaisuudessa palvelemaan, kun kaikki tarkastukset on suoritettu.

Joten älä huoli, Turku, tämä on vain yksi askel matkalla kohti mielenkiintoista tulevaisuutta entisessä pääkonsulaatissa!


Satunnainen:


Vastaavia: