10787 latausta vuorokaudessa
9418 artikkelia

2023/07/15

Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden tulevaisuus Pariisin kesäolympialaisissa on saanut lisää käänteitä Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) ilmoitettua, ettei se lähetä virallisia kisakutsuja näille maille. Päätös on herättänyt närää Venäjällä, ja Vladimir Putinin lehdistösihteeri Dmitri Peskov onkin pitänyt sitä epäreiluna.

Peskovin mukaan Venäjä vastustaa voimakkaasti poliittista vaikuttamista urheilussa ja uskoo, että urheilijoilla pitäisi olla oikeus kilpailla kansainvälisissä kisoissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että Venäjä on aiemminkin joutunut dopingkäryjen ja urheilusääntöjen rikkomusten vuoksi sanktioiden kohteeksi. Näitä rikkomuksia ei voi sivuuttaa, vaan niistä on kannettava vastuu.

KOK:n päätös ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat olisivat automaattisesti ulkona olympialaisista. Päätös urheilijoiden osallistumisoikeudesta tehdään myöhemmin. On mahdollista, että nämä urheilijat nähdään Pariisissa neutraaleina kisaajina ilman kansallistunnuksia. Tämä on osa KOK:n pyrkimystä erottaa urheilu ja poliittinen vaikuttaminen toisistaan.

On ymmärrettävää, että Venäjän ja Valko-Venäjän viranomaiset ovat pettyneitä päätöksestä. Heidän mukaansa tämä on jälleen yksi esimerkki syrjinnästä ja olympiaperiaatteiden rikkomisesta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että KOK:n tehtävä on valvoa olympiaurheilun puhtautta ja reilua pelaamista.

Kansainvälisenä yhteisönä meidän on pyrittävä edistämään rehellisyyttä ja puolueettomuutta urheilussa. Dopingin ja sääntörikkomusten vastainen taistelu on tärkeää, jotta kaikki urheilijat voivat kilpailla tasavertaisissa olosuhteissa. Tällaiset päätökset eivät aina ole helppoja, mutta ne ovat välttämättömiä urheilun eheyden säilyttämiseksi.

Pariisin kesäolympialaiset tarjoavat jälleen ainutlaatuisen tilaisuuden maailman parhaille urheilijoille kokoontua yhteen ja näyttää taitonsa. Toivotaan, että päätös Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden osallistumisesta tehdään oikeudenmukaisesti ja olympiahenkeä kunnioittaen. Urheilijoiden on voitava keskittyä urheiluunsa ilman poliittista painetta, ja samalla on varmistettava, että kaikki säännöt ja eettiset periaatteet täyttyvät.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: