11771 latausta vuorokaudessa
9816 artikkelia

Vuoden 2010 Smolenskin lento-onnettomuuden uudet paljastukset herättävät raivoa ja turhautumista. Puolan hallituksen nimittämä tutkintakomissio on vihdoin tuonut päivänvaloon totuuden, jota monet ovat epäilleet jo pitkään. Lento-onnettomuus, jossa kuoli Puolan presidentti Lech Kaczyński ja lukuisia muita korkea-arvoisia virkamiehiä, ei ollutkaan pelkkä onnettomuus.

Komission tuoreesta selvityksestä käy ilmi, että onnettomuus johtui kahdesta koneessa olleesta räjähteestä. Tämä tarkoittaa sitä, että kyseessä oli tahallinen teko, murha, joka suoritettiin Kreml’istä käsin. Venäjän sotilastiedustelu oli siis osallisena tässä hirvittävässä tapahtumassa.



Tähän asti onnettomuuden syynä on pidetty sumuista säätä ja lentäjän virhettä, mikä on ollut täysin epäoikeudenmukaista uhrien ja heidän omaistensa suhteen. On ollut vaikea uskoa, että yksinkertaiset sääolosuhteet ja lentäjän virhe olisivat voineet aiheuttaa tällaisen katastrofin. Nyt totuus vihdoin paljastuu, ja se osoittaa suoraan Venäjän syylliseksi.

Puolan presidentin, korkea-arvoisten virkamiesten ja parlamentin jäsenten menetys oli valtava isku Puolan kansalle. Heidät surmattiin kylmäverisesti ja suunnitelmallisesti matkalla Katynin joukkomurhan muistojuhlaan, joka itsessään on jo erittäin arka aihe suhteessa Venäjään. Tämä on julma isku Puolan itsemääräämisoikeutta vastaan.



On käsittämätöntä, että Venäjä on peitellyt tapahtumaa ja estänyt täyden selvityksen tekemisen. Venäjä perusti oman tutkimusryhmänsä heti onnettomuuden jälkeen, mutta sen selvitys on edelleen kesken. Tällainen toiminta herättää vakavia epäilyksiä siitä, että Venäjä yrittää salata totuuden ja suojella syyllisiä omista riveistään.

Lisäksi presidentti Kaczyńskin salamurhaan liittyvät salaliittoteoria’t ovat herättäneet hämmennystä ja vihaa. Kaczyńskin kaksoisveli, nykyinen varapääministeri Jarosław Kaczyński, on pitänyt esillä väitteitä salamurha’sta. Näyttää siltä, että Puolan vallassa oleva hallinto on joutunut kokemaan suunnitelmallista ja systemaattista vainoa.



Venäjän aggressiivinen toiminta Ukrainassa on vain pahentanut tilannetta. Hyökkäys Ukrainaan on osoitus Venäjän röyhkeydestä ja halusta loukata kansainvälistä oikeutta. Smolenskin lento-onnettomuuden uudet paljastukset vain lisäävät vihaa ja katkeruutta Puolan kansan sydämissä.

On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö ottaa vakavasti tämän vakavan rikoksen ja vaatii Venäjää vastuuseen. Puolan kansalle on annettava oikeus tietää totuus ja saada oikeutta menetetyille läheisilleen. Venäjän on lopetettava salailu ja yhteistyöhaluttomuus, ja heidän on luovutettava turmakoneen hylky Puolalle.

Tämä on aika, jolloin meidän kaikkien on seisottava rinta rinnan Puolan kansan rinnalla ja vaadittava oikeutta. Emme saa antaa tämän julman teon jäädä rankaisematta. Smolenskin lento-onnettomuus ei saa unohtua, vaan sen on oltava muistutus Venäjän toimintatavoista ja siitä, että totuus nousee lopulta pintaan.


Satunnainen:


Vastaavia: