9606 latausta vuorokaudessa

7690 artikkelia

2023/07/16

Bulgarian Presidentti Rumen Radev ärjyi Ukrainaa vastaan puhuessaan toimittajille 14. heinäkuuta, väittäen, että Kiova “vaatii sotaa”, kun taas “Eurooppa maksaa kaikesta”. Bulgaria on sekä NATO:n että EU:n jäsen ja on kahdesti lähettänyt sotilasapua Ukrainalle.

Radev on kuitenkin aiemmin vastustanut aseiden myöntämistä Kiovalle ja pakotteita Moskova’lle, kutsunut hyökkäystä “konfliktiksi” ja vaatinut rauhanneuvotteluja kahden maan välille. Tuoreessa lausunnossaan hän sanoi, että aseapu lisää vain uhrien määrää.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi totesi aiemmassa vierailussaan Sofiassa, että sota ei saa rauhallista lopputulosta, ellei Venäjä vetäydy Ukrainasta kokonaan.

Ukrainan suurlähetystö Sofiassa huomautti, että Venäjä on se, joka hyökkäsi, ja Ukrainan tavoitteena on saada rauha koko alueelleen. Suurlähetystö totesi, että Kiovaa syyttävät kertomukset ovat linjassa Venäjän propagandan kanssa.

Bulgarian pääministeri Nikolai Denkovilla oli samankaltaisia ​​sanoja Radeville ja hän totesi, että Venäjän federaatio on suurempi ja merkittävämpi uhka NATO:n jäsenille sekä rauhalle ja vakaudelle Euro-Atlantin alueella.

“Tänään hän toistaa joitain venäläisiä lausuntoja, joilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä EU:n ja NATO:n jäsenet esittävät kantanaan”, Denkov sanoi.

Hän lisäsi, että Bulgarian kansallisen edun mukaista on lopettaa sota, Venäjän vetäytyä joukkoineen Ukrainasta, Ukrainan liittyä NATO:on ja Bulgarian vahvistaa puolustuskykyään.

Vilna’n kokouksessa NATO-maat lupasivat, että Ukrainasta tulee tulevaisuudessa NATO:n jäsen, mutta eivät sanoneet milloin tai miten Ukraina voisi saavuttaa tämän.

Monet ovat huomauttaneet, että tämä osoittaa erimielisyyttä liittouman jäsenten keskuudessa Ukrainan jäsenyyteen liittyen.


Satunnainen:


Vastaavia: