10787 latausta vuorokaudessa
9421 artikkelia

2023/07/22

Tänään Moskova’ssa nähtiin harvinainen näky, kun kaupungin muslimit ottivat kadut haltuunsa. Heitä on väestöstä noin 13%, pääosin Keski-Aasiasta tulevia. Mielenosoittajat huusivat vihaisesti tuttua “Allah Akbar” -huutoa, mutta tällä kertaa heidän kohteenaan oli itse Venäjän poliisi.

Vaikka tilanne voi vaikuttaa oudolta, on tärkeää huomata, että Venäjän tilanne on todella jännittynyt. Maa on kuin tiukasti pingotettu kumilenkki, ja monet ihmiset epäilevät Putinin hallinnon horjuvan. Vaikka hän on osoittautunut pitkäaikaiseksi johtajaksi, yhä useammat ovat alkaneet uskoa, että Putinin aika on todella loppumassa.

Kuvittelepa Putin tippumassa ikkunasta, kuin vanha lintu lipputangon nupista! Tässä on totisesti potentiaalia, mutta sen poliittiset seuraukset ovat mitä vakavimmat. Vaikka voisin kuvitella Putinin kaatuvan kuin dominopelissä, totuus on, että Venäjän tilanteen kärjistyessä vaarana on kaaos ja epävakaus.

Venäjä on moninainen maa, jossa on erilaisia etnisiä ryhmiä ja uskontoja, ja Moskovan muslimien mielenosoitus osoittaa, että heidän ääntään halutaan kuulla. Kuitenkin Venäjän poliittinen tilanne on huomattavasti monimutkaisempi. On tärkeää tarkastella vakavasti ja kriittisesti poliittisia tilanteita, jotka vaikuttavat maailmaan.

Katso video alta:


Satunnainen:


Vastaavia: