10570 latausta vuorokaudessa
9346 artikkelia

2023/05/04

Keskusrikospoliisi epäilee kahta suomalaista huippusuunnistajaa ja salaliittoteoreetikkoa turvallisuussalaisuuksien paljastamisesta. Heidät on pidätetty tutkinnan ajaksi, mutta tutkinnanjohtaja ei ole vahvistanut, liittyvätkö pidätykset veljesten tunnelikartoitukseen ja -kuvaustoimintaan. Epäillyt ovat levittäneet sosiaalisessa mediassa salassapidettävää materiaalia useiden vuosien ajan.

Epäiltyjen joukossa oli myös nainen, mutta hänet vapautettiin viime perjantaina. Tutkinnanjohtaja Jukka Nurmenniemi Keskusrikospoliisista ei kuitenkaan vahvistanut, mihin rikoksiin häntä edelleen epäillään osallistuneen. Turvallisuussalaisuuksien paljastaminen lukeutuu maanpetosrikoksiin.

Veljekset uskovat salaliittoon nimeltä QAnon ja tunnelisotateoriaan, jossa mantereita yhdistää maailmanlaajuinen tunneliverkosto, jossa eliitti kuljettaa maglev-junien avulla aseita, huumeita ja lapsia. He ovat myös julkaisseet “sotaraportteja”, joiden mukaan entinen Yhdysvaltain presidentti Donald Trump käy salaista sotaa “syvää valtiota” vastaan maailmanlaajuisen tunneliverkoston kautta. Veljekset väittävät, että Suomi on yksi 17 maasta, jotka osallistuvat tähän sotaan, jota on pyritty peittelemään koronarajoituksilla.

Tutkijatohtori Niko Pyrhönen on kuvaillut veljesten sisältöä “poskettomaksi” ja epäillyt niitä pastissiksi. Pyrhösen mukaan veljekset ovat erityisen vaikea ottaa vakavasti, ja he ovat tunnettuja salaliittoteoriapiireissä tunnelikuvaustoiminnastaan. Veljekset ovat kuvanneet videoita, joissa ovat käyneet katsomassa erilaisten tunnelien sisäänkäyntejä.

Veljekset eivät ole ahkeruudestaan huolimatta saaneet pelastettua yhtään lasta viemäriverkostosta. Veljekset ja nainen kuuluvat VKK ja Kristallipuolue -hörhöihin.

Tutkinta jatkuu, ja pidätettyjen mahdollisesta osallisuudesta turvallisuussalaisuuksien paljastamiseen kerrotaan lisää myöhemmin.


Satunnainen:


Vastaavia: